Du er her
Hjem > Aktuelt > Ny leder i Nesodden Velforbund

Ny leder i Nesodden Velforbund

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Terje Larsen fra Hellvikskog vel overtok styreklubba fra Trond Erik Bergersen på velforbundets årsmøte onsdag. Terje Larsen har sittet i styret i mange år og påtok seg oppgaven for ett år, da valgkomiteen, etter mye arbeid, ikke klarte å finne en ny styreleder. Men med Terje Larsen ved roret har velforbundet fått en person med klare standpunkter og mye erfaring fra organisasjonsarbeid.

Året som gikk
Nesodden Velforbund har i dag 35 medlemsforeninger. En oppgang på to fra i fjor. Per 31.12 representerte velforbundet 2621 hustander, som er en oppgang på 52 husstander. Den viktigste saken i året som gikk har uten tvil vært veilys i private veier. En sak som har vært et gjennomgangstema i flere år. På et ekstraordinært årsmøte i januar fikk ikke styre fullmakt til å forhandle videre med kommunen på vegne av veilagene. De mente det var feil å pålegge beboerne i private veier ennå en uforståelig kostnad, i tillegg til den de hadde fått ved snøbrøyting og strøing. Veilagene hadde fått nok. Etter dette møtet kom det raskt politiske signaler om at veilysene skulle forbli på kommunens hender. Velforbundet ser med dette at deres arbeid i denne saken vil medføre endringer til det beste for beboerne på Nesodden. Avtroppende leder, Trond Erik Bergersen, fikk på årsmøtet fortjent ros for arbeidet han har utført gjennom mange år.

Det nye styre og styrearbeid
Nesodden Velforbund er ikke den eneste frivillige organisasjonen som har vanskeligheter med å skaffe kandidater til sitt styre. Valgkomiteen skal frem til neste årsmøte fortsette arbeidet med å finne en styreleder som kan lede velforbundet gjennom flere år. Alle vellene ble oppfordret til å hjelpe til i dette arbeidet. En slik person bør nødvendigvis ikke sitte i styre i sitt lokale vel, men er du velmedlem og føler deg kallet til et slikt verv, så er det bare å ta kontakt med valgkomiteen. Som flere i styre bemerket, er styrearbeidet i velforbundet både spennende og utviklende. En vil lære mye nytt om kommunen en har tilhold til.

Det nye styre i Nesodden Velforbund består nå av:

Terje Larsen, Hellvikskog vel

Knut Næsje, Ursvik vel

Søgnhild Øsvold, Sjøstrand vel

Torunn Stangeland, Bomannsvik vel

Hanne Ree-Lindstad, Berger vel

Magnus Lorvik, Alværn vel

På årsmøtet var 15 vel representert. Alle politiske partier var inviterte. Rødt, ved Geir Kristensen, var det eneste partiet som var tilstede.

Arild Drolsum

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: