Du er her
Hjem > Aktuelt > Slik blir nye Oksval brygge og badeanlegget

Slik blir nye Oksval brygge og badeanlegget

Oversiktstegning av Oksval badeplass og brygge. Illustrasjon ved arkitekt Stein Halvorsen og Nesodden kommune er tiltakshaver.
Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Oksval brygge får ny platting, nytt toalett og nytt utseende til sommeren. Tilgjengelig badeplass for alle ligger i planene.

«Nye» Oksval
Geir Efjestad, leder for forvaltning, drift og vedlikehold i kommunen, sier at Oksval er omsøkt og videre prosess er under avklaring.

Oksval er en populær badeplass og tegningene viser et innbydende område som sommerens badegjester kan glede seg til.

Ny platting nødvendig
Plattingen på Oksval viste seg å være svært dårlig i fjor da det skjedde en ulykke. En planke var så dårlig at en besøkende avhengig av stokker tråkket gjennom treverket. Til alt hell var ikke ulykken alvorlig. Platting prioriteres først, deretter bygges toalettbygg med HC-parkering.

Alle i vannet
Det er etablert et samarbeid mellom kommunen og Rådet for Likestilling av Funksjonshemmede (RLF) om videre tiltak på Nesoddens strender for å gi bademuligheter til alle, uavhengig av funksjonsnedsettelse.

RLF har arbeidet med saken siden Lillian Festvaag, daværende medlem i RLF, viste mulighetsbilder og tok opp problemstillingen.

RLF foretok befaringer og leverte en fyldig rapport til kommunen i 2013. Kommunen var positiv og politikerne bevilget 100.000 kroner årlig.

Tilrettelegging for oss alle
Festvaag er avhengig av rullestol, men hun taler på vegne av de mange som trenger enkel tilrettelegging slik at de kan bade. Noen vil bade hele året. Nesodden med sin geografiske beliggenhet er et naturskjønt badeland kysten rundt, året rundt. Mange benytter seg av nærheten til sjøen. Med alderen blir både balanse og syn dårligere sjøl om badegleden er like stor, da er en benk å sitte på, gelender ut i vannet og kanskje en rampe et savn. RLF mottar jevnlig henvendelser om dette.

Rydder i frustrasjonen
Etter flere bevilgninger, velvilje og bekreftelse fra tidligere rådmann og ordfører, har halvøya fått flere HC-toalett langs strendene, men ingen forbedret mulighet til å komme ut i vannet på en trygg måte. I forbindelse med budsjett 2019 og behov Oksval ble det ryddet i prosjektporteføljen slik at hoveddelen av midler i år brukes til Oksval.

Cato Lie, medlem i RLF, ser det positive i at Rådmannen rydder og oppretter system, og ser fram til at RLF kan bidra. «- Etter at politikerne har bevilget midler uten at administrasjonen har gjort det de skulle,» ser Lie fram til at noe faktisk skjer.

Håp for knusktørre badelystne
Kommunen har kontaktet RLF og ønsket innspill om ytterligere enkle tilrettelegginger i inneværende budsjettår. RLF vil behandle saken i sitt møte 20. mai.

Festvaag bistår med sin kompetanse selv om hun har trådt ut av RLF.

I RLF hersker det optimisme over en konstruktiv og fokusert prosess fra Rådmannens og Teknisk sin side som RLF kan følge opp.

Nesoddposten har tidligere skrevet om manglende tilgjengelighet til badeplasser

http://www.nesoddposten.no/hopp-i-havet-den-som-kan/?fbclid=IwAR2MpgtsVR1oQqnR9WAAMkTNXBxhnW3QS0iKtMLP0sk_iATEnSNmSOebwqM

https://www.nesoddposten.no/2018/11/30/budsjett-2019-hc-toalett-i-ingenmannsland/

Det kommunale rådet for likestilling av funksjonshemmede finner du her:

https://www.facebook.com/NesoddenRLF/

 

Inger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

4 thoughts on “Slik blir nye Oksval brygge og badeanlegget

 1. Hei. Jeg kjenner meg ikke igjen i miljøet som er tegnet inn i bildet som følger teksten. Er det Oksval strand det er snakk om slik tegningene viser eller et annet sted som bildet viser? Mikkel

  1. Hei Mikkel Sandemose. Takk for kommentar om Oksval og bildebruk. Du tenker nok på fargebildet? Du har helt rett, bildet er ikke av Oksval og skulle ikke vært med. NP har gjort feil og brukt feil bilde. Beklager frovirringen. Tusen takk for at du hjelper oss å rette opp feil. Mvh Inger Johanne

 2. Arkitekttegningen er fra Oksval strand og brygge. Jeg skjønner godt at du ikke kjenner igjen miljøet, forvirrende bl.a. med trær som ikke finnes mm. Kan det hjelpe deg å vite at veibanen med bilen er Oksvalveien og at brygga er på høyre halvdel av bildet med et rektangulært bygg på høyre side av brygga retning nord.
  Mvh Inger Johanne

 3. Hei,
  Hva med nytt stupebrett på Oksval? Det gamle er gått i stykker, og tilbudet til de unge er ytterligere redusert på halvøya/i strandkommunen. Det er trist.
  Mange unge etterspør dette.
  Kommunen sier det er vellets ansvar…, men en kommune bør vel også ta ansvar for ungdommens fritid med et så lite tiltak, til mye glede, som dette tross alt er?

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: