Du er her
Hjem > Aktuelt > Ta en tur i Nesoddmarka og bruk den strålende nettsiden

Ta en tur i Nesoddmarka og bruk den strålende nettsiden

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

To ildsjeler har laget et imponerende verktøy for alle som går tur i marka. Velg mellom 25 flotte turer. På nettsiden finner du beskrivelser, kart og litt historikk om stedene du passerer.

Det er Gro Hege Ludvigsen og Stein Turtumøygard som står bak et forum som de kaller Nesoddmarkas venner. Gå inn på nettsiden og få inspirasjon til helgens familietur. Turene omfatter hele Nesoddmarka, fra Fagerstrand til Skoklefall.

Du finner informasjon som nok er ukjent for mange. Har du gått i Dødens skyggedal på Gaupefjell? Har du hørt om Lilleengens pølsefabrikk? Kjenner du til skandalen med Taubanen ved Humlesekken? Har du sett Likkisten? Dette og mye, mye mer kan du lære om på den morsomme nettsiden.

Turbeskrivelse og historie
Klikker du på tur nr 9, Topptur i Karl den 12.’s fotspor, ser du en nettside med turens start og mål, tidsomfang, beskrivelse og historikk, samt lenker og fotografier:

Skjermbilde av tur nr 9

Turkart
Klikker du på kartet midt i bildet, kommer du til et lite oversiktskart. Med et nytt klikk får du opp et stort kart som du kan skrive ut og ta med på turen:

Utsnitt av turkartet

Facebookside
Gro Hege og Stein har også laget en Facebook-side for Nesoddmarkas venner. Bli venn med den!

https://www.facebook.com/groups/1556826901276229

Fra beskrivelsen til tur nr. 18: Bakkene ved Bunnefjorden, sakser vi følgende tekst om hvor Nesoddens sentrum lå, i gamle dager:

Presteskjær, Nesoddens første hovedbrygge
Opprinnelig eide Prestegården hele området fra fjorden og opp til kirken. Der oppe lå Nesoddens sentrum, så det var helt naturlig at posten til Nesodden ble levert ved Presteskjær. Og selvfølgelig var dette det første stedet som fikk dampskipsbrygge – i 1874. Dermed ble veien ned til Presteskjær den viktigste forbindelsen inn til Nesodden. Etter noen år ble brygga for liten, og dagens brygge ble anlagt i 1918. Men restene av den første brygga ligger like nord for badestranden. Herfra leder det gamle veifaret oppover lia til kirken.

Med disse sidene får du inspirasjon til spennende turer, – og det er masse å lære!

Fotografi øverst: Gjøfjellsmåsan, tatt av Stein Turtumøygard

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: