Du er her
Hjem > Aktuelt > Alder er bare et tall

Alder er bare et tall

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Det mener i hvert fall de godt voksne gutta som løp Holmenkollstafetten lørdag, til ennå en ny bestenotering.

”Boysegutta Nesodden” kaller de seg, når de nå løper i Åpen klasse 55+ i Holmenkollstafetten. Kjernen i laget på 15 løpere har tidligere løpt for Nesodden Idrettsforening. Først i seniorklassen. Så ble det veteranklassen og senere klassen for superveteraner (fra 45 år). Så overtok yngre krefter å representere NIF. Men etter noen års pause stilte ”Boysegutta”, til manges store overraskelse, igjen lag i 2013. Ny pause og ny overraskelse, for i fjor løp de stafetten igjen. Og på lørdag hadde de nok en gang startnummeret på brystet. Kjernen som har løpt sammen i flere tiår er i alder fra rundt 70 til litt over 80. I år hadde de også med noen ungkalver på rundt 60 med på laget, så gjennomsnittsalderen ble rundt 65 år.

Dramatiske dager før start
Når ikke stallen lenger er så stor, krever det litt arbeid å fylle laget med 15 løpere. Det er lørdag, familie, konfirmasjoner og små og store plager, men ved at alle bidrar litt, blir laget klart. Og så er det den spennende uken før start, hvor det nesten alltid skjer noe. Også i år. En kan ikke løpe, men skaffer en stedfortreder og så melder to stykker at de ikke kan løpe. Vi finner fort en erstatter for den ene, men hva gjør vi når vi to dager før start mangler en som skal løpe den hardeste etappen opp til Besserud. Det blir mange telefoner, men torsdag før sengetid har vi bare 14 mann. Laget blir snudd litt rundt, og en må løpe to etapper. Men fredag morgen kommer det melding om at en løper som holder godt 55+ nivå er klar, og han ønsker å løpe den lengste etappen, på nesten 3 km! Vi snur litt på laget igjen, men da hadde vi igjen fullt lag.

Over 5 minutter fortere enn i 2018
Det er også spennende å se om alle møter på brygga til avtalt tid. Men alle var på plass. Etter en kort informasjonssamling i byen, dro alle ut til sine vekslingssteder. Og vi hadde selvsagt i tankene, om det var en mulighet å slå tiden fra i fjor. Alle løp sine etapper godt og spesielt Ståle, som løp den lengste etappen, bidro til at vi i år løp over 5 minutter fortere enn i fjor og 7 minutter fortere enn i 2013. I år var vi også hele 7 minutter nærmere vinnerlaget i klassen. Hvor skal dette ende?

Etter løpet var det selvsagt stor stemning, da vi møttes på ”Old Irish Pub”. Og det ble allerede luftet om det skulle stilles lag også til neste år.

Arild Drolsum

”lagleder”

På foto: Bak fra venstre: Arne Bjerke, Lasse Owesen, Øivind Strøm, Arne Jørgensen, Wiggo Rødsten, Jon Rinde, Arild Drolsum, Runar Todok, Svein Frode Johnsen, Bjørn Jensen

Foran fra venstre: Ståle Rommelhoff, Ragnar Storhaug, Svein Solland, Morten Thorsby, Terje Stensen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: