Du er her
Hjem > Fokus > Eldre hjelper eldre

Eldre hjelper eldre

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

For noen dager siden holdt jeg et foredrag for Nesodden Pensjonistforening. Inspirert av dette kom jeg tilfeldigvis over en artikkel i et Foreningsnytt fra februar 1990: ELDRE HJELPER ELDRE.

Det er ikke til å unngå at man gjør seg sine refleksjoner når man kommer i dialog med dagens pensjonister, og blir presentert for den livserfaringen og kunnskapen mange fremdeles er i besittelse av. Det er åpenbart at samfunnet går glipp av mye ubenyttet kompetanse ved ikke å benytte seg i større grad av dette potensialet.

Vi vet dessuten at en 70-åring i dag vanligvis er adskillig mer funksjonsfrisk enn en 70-åring for 70 år siden. Vi vet også at antall pensjonister er sterkt økende, ikke minst på grunn av store barnekull i årene etter verdenskrigens slutt i 1945.

At det finnes et betydelig arbeidspotensiale også blant Nesoddens pensjonister, bør det vel heller ikke herske noen tvil om, selv om vi kjenner til at det finnes enkelte pensjonister som er aktive innenfor frivillig arbeid også her hos oss. Men – vi er også temmelig sikre på at dette antallet har et stort vekstpotensiale, dersom forholdene tilrettelegges!

Det er ikke alle som er like flinke til å finne ut hvordan de skal kunne tilby sine tjenester. Noen av det mer beskjedne slaget, vil nok også vegre seg mot å by på seg selv. En utfordring for vår egen Frivilligsentral og dens aktive leder Hege Emilsen? Hege bekrefter at det utvilsomt ligger en stor ubrukt ressurs blant dagens pensjonister, og oppfordrer alle som har tanker om dette til å ta kontakt. Eller som hun selv uttrykker det:

«Det er ingen tvil om at dagens 70-åringer gjør en betydelig innsats for å sikre gode levekår for mange, både for de som er yngre og de som er eldre. Frivilligsentralens EN-TIL-TJENESTE er det nærmeste vi kommer ELDRE HJELPER ELDRE. Her er det mange eldre som hjelper eldre. Dette er noe som vil bli mer og mer aktuelt i tiden som kommer. Vi vil gjerne høre både fra deg som har lyst til å bidra, og fra deg som har behov for litt hjelp i hverdagen!»

Legg merke til oppfordringen fra Hege. Her har dere kontaktinfo: post(at)nesodden.frivilligsentral eller telefon 90537534

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: