Du er her
Hjem > Aktuelt > Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen!

Nesoddposten ønsker alle lesere en god feiring av nasjonaldagen.

17. mai er dagen for de høytidelige taler og dermed for ettertanke. I dag ønsker Nesoddposten å peke vår frihet og muligheten som ligger i den til å arbeide etter menneskerettighetene og å beskytte ytringsfriheten

Verdenserklæringen for menneskerettighetene.

Norge har ratifisert FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene. Staten har både plikt til å ikke bryte menneskerettighetene selv, og til å forebygge og forhindre at innbyggerne bryter hverandres menneskerettigheter.

Beskyttelsesplikten innebærer retten til frie, faglige rettigheter og beskyttelsesplikten er ekstra sterk ovenfor sårbare grupper som barn, eldre, funksjonshemmede og minoriteter.

Grunnlovens § 100 er ytrinsfrihetparagrafen. Den lyder blant annet:

«Ytringsfrihet bør finne sted.»

og

«Enhver har rett til innsyn i statens og kommunenes dokumenter og til å følge forhandlingene i rettsmøter og folkevalgte organer. Det kan i lov fastsettes begrensninger i denne rett ut fra hensyn til personvern og av andre tungtveiende grunner.

Det påligger statens myndigheter å legge forholdene til rette for en åpen og opplyst offentlig samtale»

Nesoddposten ønsker alle en god 17. mai-dag i overbevisningen om at at alle nesoddinger har ressurser til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte.

Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalmiljøet. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap om lokalsamfunnet et nødvendig grunnlag.

Nesoddpostens ønsker gjennom sitt virke å utvide det demokratiske rom på Nesodden. Alle nesoddinger kan skrive hos oss.

Med dette ønsker vi alle våre lesere en god 17. mai og gerne 17. mai-praksis hver dag, alle dager i året. Gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: