Du er her
Hjem > Fokus > Digitale minner

Digitale minner

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

[Henger det fotografier på veggen i 2091?]

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Ikke det at jeg til daglig går rundt og grubler over hvordan mine etterkommere har det i 2091, men av og til lever jo nysgjerrigheten og fantasien sitt eget liv, og forfører bevisstheten inn i en ukjent verden.

I 2091 fyller mine to yngste barnebarn 75 år! Forhåpentligvis er de to glade kvinner som har gode liv bak seg. Kanskje er de både mødre og bestemødre – ja kanskje til og med oldemødre? Et annet håp er jo at de er ved god helse; en helse de forhåpentligvis også deler med den kloden de bor på.

Hvordan tenker de – hva er de mest opptatt av? Hva er deres største bekymring? Hvordan transporterer de seg fra A til B? Hvordan holder de seg oppdatert om det som skjer? Har de aviser og bøker i tillegg til alskens digitale dupeditter?

Hvordan bevarer de sin fortid? Finnes det et fotografi av en forlengst avdød bestefar på en
eller annen vegg, eller må han rekonstrueres ved et tastetrykk? En eldgammel gubbe med grått hår og skjegg, født under 2. verdenskrig 5 år før George Orwell skrev sin dommedagsroman om året 1984 …

Uansett håper jeg at de ikke har mistet nærheten til fortiden, selv om pennen og papiret og familiebildeveggene er forsvunnet. For ikke å snakke om bokhylla! Men de finner vel ut av det, får man tro.

Forøvrig registrerer jeg at jeg må klippe plenen for første gang i år. Håper virkelig at den gamle Partneren starter. Den har fått mye juling opp gjennom årene. Og dessuten er den jo en sånn bensin-fy-greie. Kanskje får jeg investere i en ny? I så fall blir det vel en elektrisk-digital robotgressklipper som får leve sitt eget programmerte frisørliv der oppe på jordet. I tilfelle skal jeg ta bilde av den og henge det opp på veggen. Om ikke for annet, så for å minne mine etterkommere om at sånn klippet vi gresset i 2019.

Finnes slike bokhyller i fremtiden?

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: