Du er her
Hjem > Aktuelt > Anklagene mot Julian Assange for er et angrep på ytringsfriheten og åpenheten slik vi vil kjenne den. Assange er vår mann

Anklagene mot Julian Assange for er et angrep på ytringsfriheten og åpenheten slik vi vil kjenne den. Assange er vår mann

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Ytringsfriheten står høyt i Norge og er nedfelt i Grunnloven paragraf 100 og i menneskerettighetene.
Pressefrihet og åpenhet står likeledes høyt.

Offentlig forvaltning skal være åpen og demokratisk. Nesodden kommune sier den praktiserer meroffentlighet. Det innebærer at kommunen kan offentliggjøre mer i dokumenter enn det som følger av offentlighetsloven.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Elin Floberghagen sier at det vil være «svært uheldig om han skal utleveres til USA»

Assange gjennom Wikileaks avslørte krigsforbrytelser og brudd på menneskerettighetene som den amerikanske staten hadde gjort seg skyldig i. Det dreide seg om  grove overgrep og brutal krigføring i Irak og Afghanistan og dokumentasjon av omfattende sivile tap.

Avsløringene fant sted  mens Obama var president. Obama administrasjonen valgte å legge bort saken mot Assange fordi den kunne ramme mediene.

Wikileaks og sentrale aviser internasjonalt gjenga ulovligheter  begått av den amerikanske staten.

Demokratisk rettighet er blant annet at lover følges. Pressen tok en rolle som forsvarer av lovlighet ved publisering. Dette skjønte Obama administrasjonen.

Trumps ville gi ham dødsdom
Det at Assange ble Arrestert 11 april var brudd på menneskerettighetene.
Han ble dømt til femti ukers fengsel for å ha brutt  britiske på vilkår for kausjon. At dommen er uvanlig streng og savner juridisk grunnlag har blitt gjntatt flere ganger av FNs arbeidsgruppe mot vilkårlig fengsling.

Trumpadministrasjonen har utferdiget tiltale mot Assange
Anklagen inneholder 18 punkter som omhandler publisering av sikkerhetsgraddert informasjon og for å motta sikkerhetsgraderte dokumenter.

Assange mener ingenting, han publiserer sannheten
Å ønske åpenhet og sannhet er ikke alltid nok. Åpenhet og sannhet må beskyttes.
Sannheten er ofte krigens første offer

Hvor er forsvaret for ytringsfriheten og pressefriheten?

Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv. Dette rammer jo oss.

La Wergeland skålesang også være en øde til Assange og Wikileaks

De høje ord

I skrin er Kjæmpeoldet lagt

Nu staae de høje ord på vagt

Til Norges ære brug din magt

din magt, vor frie presse!

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: