Du er her
Hjem > Aktuelt > Besøk langveisfra – det er på dette planet storpolitikken skulle vært løst….

Besøk langveisfra – det er på dette planet storpolitikken skulle vært løst….

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

På fire dagers varsel organiserte lokale Hydra MC en opplevelsestur for 20 motorsyklister fra Kina. Medlemmene i Shenzhen Fufeng MC Club er på rundreise i Norden og Nord-Europa og hadde et ønske om å møte en klubb her i Norge. Tore Hanseth, President i Hydra MC, kastet seg rundt og solen stilte også velvillig opp da vi i formiddag kjørte inn til Hotel Opera i Oslo for å møte dem.

Treffpunkt ved Hotel Opera i Oslo.

Det var en gjeng glade gutter og jenter fra millionbyen Shenzhen som hadde fløyet sine egne sykler inn til Finland for å gjøre denne turen. De ankom Helsinki i Finland den 24.mai og har siden kjørt rundt i Finland, Sverige og Norge og skulle videre til Danmark og Tyskland før de vender nesen hjemover med fly fra Berlin den 12.juni. Målet med reisen er opplevelser og etter klistremerkene som dekorerte syklene å dømme har det blitt mange.

I Kina er de en stor klubb med 200 medlemmer fordelt på to byer, Guangzhou og Shenzhen.

De kjører store BMW offroad sykler av typen BMW1200GS ADV på denne turen, med unntak av et par på Ducati og en på Harley Davidson. Alle syklene ble fløyet inn til Helsinki, så de kjører på egne hjul. I Berlin skal de besøke BMW fabrikken for å se produksjonsprosessen før de reiser hjem. Dette er gutter med velordnet økonomi, det koster ikke lite å organisere en slik reise.

I spissen for turen står turoperatør «Thomas» fra Shenzhen som organiserer en slik MC tur for første gang. Han driver normalt med organisering av Silk Road turer i Kina. Hans samarbeidspartner Alex fra Danmark var kontaktpersonen i Europa. Det virket på oss som om turen hadde vært veldig vellykket på tross av noen utfordringer med vær og vind.

Vårt lille bidrag til rundreisen var altså å ta dem med på en rundtur i Follo.

Vi kjørte i kortesje utover Mosseveien, svingte av ved Gjersjøen og tok den gamle MC-vennlige ruten forbi Tyrigrava og Tusenfryd, fortsatte bakkene opp mot Ås og videre mot Drøbak. I solskinnet fikk de kjøre småveier og se vårt vakre landskap. Vi kom så ”bakveien” ned Jønsebakken inn til Drøbak og det ble stopp på torvet med besøk i Julehuset. Her var nok våre kinesiske venner den største attraksjonen i dag, men for dem var et av høydepunktene å møte min far (tilfeldig) som hadde tatt sin sedvanlige søndagstur til det Gamle Bageri på sin Henderson fra 1928 for å drikke søndagskaffe.

 

Siden gikk turen videre via Heer og Fagerstrand til utsiktspunktet på Varden, før vi endte på klubbhuset der de fleste av medlemmene ventet for å ønske dem velkommen.
Norsk lunsj, med laks og ovnsbakte nypotet
Norsk lunsj, med laks og ovnsbakte nypotet.

Vi serverte dem norsk lunsj, med laks og ovnsbakte nypoteter og viste dem rundt. Det var er lykkelig gruppe som takket oss for opplevelsen og vi merket godt at her har vi med en annen kultur å gjøre. Respekten de viste oss, omsorgen og gleden – det er noe vi ikke ser like ofte her til lands.

Kommunikasjonen foregikk mye via mobiltelefon med en oversettelses-app og gaver ble utvekslet med håp om å ses i fremtiden en gang.

De sa igjen og igjen at det var en ære å få besøke oss og at de satte utrolig stor pris på det. Det gjorde vi også, det var en meget hyggelig opplevelse og ikke noe som skjer hver dag. Men vi gjør det gjerne igjen for så hyggelige folk, som også var svært dyktige MC kjørere.

See you in China Shen Zhen Fufeng MC Club.

Ada S Papatheocharis

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: