Du er her
Hjem > Kommentar > Demokratiet er mer enn Arbeidspartiet og Høyres flertall i kommunen

Demokratiet er mer enn Arbeidspartiet og Høyres flertall i kommunen

Enkelte folkevalgte har tydeligvis glemt at de har fått folkets tilliten til å representere oss. Dette betyr at når de tar avgjørelser på våre vegne vi ikke mener er ikke sterkt grunnlag til å ta, har vi all rett til å si ifra og medvirke i politiske prosesser. Avgjørelsen rundt storskolen på Nesodden tyder på at vi må minne dem på at de kan ikke og skal ikke ta avgjørelser innbyggerne er uenig med.

Etter at rådmannens innstilling om å bygge storskole i Nordre Nesodden ble kjent, har både underskriftskampanje for utsettelsen av avgjørelsen og ikke minst meninger fra både lærere, foreldre og innbyggere for øvrig kommet fossende frem. På digitale debattsider koker debatten også, hvor nyliberalistiske stemmer forsvarer økonomisk styring av kommunale prosjekter mens engasjerte innbyggere tar til motmæle.

Akkurat nå går saken om storskolen hett for seg, men årsakene for debatten ulmer i bakgrunnen. De demokratiske prosesser på Nesodden har blitt svekket gjennom årene

05. Juni ble det publisert et innlegg fra gruppen bak kampanjen «Utsett beslutningen om ny skolestruktur på Nesodden» hvor det ble stilt et betimelig spørsmål: «Arbeiderpartiet og Høyre har flertall i kommunestyret. Skal dere virkelig vedta sammenslåingen på dette grunnlaget?».

Svaret er nok et rungende nei. I mine korte stunder på digitale arenaer har jeg oppfattet det slik at politiske representanter fra disse to partiene har fullstendig misforstått både sitt samfunnsmandat og ikke minst, hva demokratiet er.

De klarer ikke å ha ydmykhet nok til å innse at blant innbyggerne er de i mindretall. De alene kan ikke vedta avgjørelser som innbyggerne, gjennom mange utenomparlamentariske kanaler, uttrykker uenighet og motstand for deres politiske forslag. Da er ikke de demokratiske representanter, men et fåmannsvelde (oligarker) av tvilsomt slag.

Akkurat nå går saken om storskolen hett for seg, men årsakene for debatten ulmer i bakgrunnen. De demokratiske prosesser på Nesodden har blitt svekket gjennom årene.

Både i skolesaken og i utbyggingssaken har innbyggerne oppstartet aksjoner, underskriftkampanjer, høringer og skrevet mange kronikker. Alt preller vekk fra Nesodden kommunen, fordi de er ikke interessert i demokratiet. De er interessert i å styre etter egne interesser uavhengig av hva innbyggerne mener. Denne holdningen er fullstendig uakseptabel og er på kollisjonskurs med å sikre at alle innbyggerne på Nesodden trives og har gode liv.

Nå er det på høy tid at flertallet blant politikerne innser sine egne grenser. Vi er alle en del av demokratiet, og meningene våre skal også være grunnlaget for hva som skjer i hverdagen vår.

Sonia Muñoz Llort

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: