Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesoddtunets cafe – Hva nå?

Nesoddtunets cafe – Hva nå?

Signalen – Nesoddingene møtte mannsterke opp på kantinas siste ordinære dag. Alle ønsker utvidet drift, også til helgene og viktigheten av Nesoddtunets hjerte tydeliiggjøres. Alle kaffekopper skal ikke telles i kroner og øre.
Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Kafetilbudet på Nesoddtunet skulle legges  legges ned, men etter sterke reaksjoner fra mange hold ble følgende vedtak fattet i kommunestyret den 12.12.2019 sak 108/18:

«Kommunestyret ønsker et kafétilbud på Nesoddtunet som gir de som bor der og deres pårørende mulighet til å treffes i en felles kafé. Tilbudet bør basere seg på en brukerundersøkelse blant beboere, ansatte, og pårørende. Tilbudet kan basere seg på frivillig eller annen innsats. Det bør vurderes hvordan Remonter eventuelt kan brukes inn i dette tilbudet. Det settes av 200.000 kroner til å drifte/støtte til  tiltaket. Skulle det i arbeidet framkomme behov for noe mer enn kr 200.000 er kommunestyret positive til dette, og ber rådmannen innarbeide summen i sak om kafetilbudet, som legges fram for kommunestyret til behandling i mars 2019.»

Wenche Størseth, leder for Nesoddtunets venner, svarer følgene på henvendelse fra Nesoddposten: «Styret i Nesoddtunets Venner har ikke kapasitet til å utøve mer enn de allerede gjør, men vi har mange medlemmer som kanskje har lyst til å hjelpe til. Bortsett fra det må det ansettes en person med hovedansvar for driften/tilbudet. Vi ønsker oss inderlig en oppegående kafé igjen. Det hører med til et miljø på Nesoddtunet og skaper trivsel og liv.»

På Facebook la Arne Lendl ut følgende: «Jeg mener det er urimelig å forvente at den stuen du sitter og koser deg, i ditt eget hjem, skal gå med overskudd, kafeen på Nesoddtunet er faktisk stuen til pasientene og deres pårørende, som kommer på besøk.»

Og i intervju med Nesoddposten den 8.3. 2019 svarer Arne Lendl på spørsmål om hvilken løsning han ønsker for driften av kafeen: » – En fast person, som er ansvarlig for driften av kafeen. Man kan ikke basere seg på frivillighet i denne jobben.

Nesoddposten sier seg enig med Arne Lendl i at, å basere seg kun på frivillighet, er en løsning, som det nok over tid synes urealistisk å basere seg på. Slik Nesoddposten ser det, vil kan hende, den mest stabile løsningen være at det ansettes en person til å betjene kafeen på søndager med øremerket tilskudd (tilleggsbevilgning) til nettopp det. Så kan frivilligheten v/ Nesoddtunets venner, i tillegg komme inn å si hvilke andre dager de eventuelt mener de har kapasitet til å hjelpe til i kafeen. Viktig med faste åpningstider og betjent kafe.

[ Foto Tor Henning Larsen ]

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

One thought on “Nesoddtunets cafe – Hva nå?

  1. I april sendte jeg følgende spørsmål til ordfører:
    Kantinen på Nesoddtunet ser fremdeles ut til å være stengt. Kan ordfører redegjøre for når vi kan forvente åpning og om det innenfor vedtatt budsjett er mulig å få til varig drift? Han hadde ikke tid til å svare på det i kommunestyremøtet i mai. Svar kommer antakelig 19. juni

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: