Du er her
Hjem > Aktuelt > Unge stemmer

Unge stemmer

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnyt

Det har ikke vært vanskelig å høre unge stemmer i det siste. Utålmodige og sinte unge stemmer som ønsker å påvirke utviklingen av den kloden de skal arve. En arv det er knyttet stor utrygghet til, blant annet gjennom tidligere generasjoners ressursbrukende livsstil.

At kloden har nådd en tålegrense hvor den begynner å slå tilbake, er det stor enighet om. Skjønt ikke alle er enige om at dette skyldes menneskelig aktivitet, men at klimamessige endringer skyldes naturgitte forhold utenfor menneskelig kontroll.

Umulig er det imidlertid å hevde at årsaken til at deler av næringskjeden årlig fores med millioner av tonn med plastavfall også skyldes forhold utenfor menneskelig kontroll.

Ikke alt er på stell på Moder Jord.

Natur og Ungdom er Norges største miljøorganisasjon med 8000 medlemmer fordelt på 70 lokale lag. Også Nesodden har sitt eget lag, tilsluttet hovedlaget i Akershus fylke. At lederen både for fylkeslaget og lokallaget heter Aksel Bødtker, er det sikkert mange som vet. Likeledes at han er en ung mann på 17 som har bodd på Nesodden siden han var 4.

Over en kaffekopp på Tangenten nøler han ikke med å prise Nesoddens mange kvaliteter, samtidig som han heller ikke nøler med å beklage seg over at bygda mangler møtesteder for ungdom. Visstnok har vi et flott og stort bibliotek som også kunne vært en naturlig ungdomsbase, dersom det hadde vært tilrettelagt for virksomheter utenom tause, boklige aktiviteter …

I dag bor det ca. 3650 unge i aldersgruppen 10 – 24 år på Nesodden, nesten likt fordelt mellom kjønnene. Disse utgjør ca 18 % av bygdas totale befolkning.

Klart at disse stemmene må lyttes til – de er jo våre arvinger!

Vil fremtiden gi dem gode bomiljøer, skoler, barnehager – og kanskje også lokale jobbmuligheter? Ikke minst det siste vil i mange tilfeller bety om arvingene våre kommer til å bosette seg for godt på Nesodden, eller ikke.

Den 4. juni arrangerer Nesodden Næringsråd og Nesodden kommune prosjektet Nært på Næring i Ungdomsarenaen på Tangenten. Her vil blant annet ungdomsbedriften SunBlock og Ungt Entreprenørskap presentere seg. Vi lover å komme tilbake til dette i uke 24, som blir siste Foreningsnytt før ferien.

Samtidig lover vi også at høsten kommer til å bli preget av unge Nesodden-stemmer ved at vi både her i Foreningsnytt og på sosiale medier kommer til å lansere begrepet NESODDUNG, hvor friske unge stemmer står øverst på talelisten!

Garantert!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: