Du er her
Hjem > Aktuelt > Kunder villedes av juks med standard for merking av matvarer

Kunder villedes av juks med standard for merking av matvarer

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Kiwi selger varer fra produsenter som jukser med WTOs merkestandard

Jeg synes Kiwi Flaskebekk er en hyggelig butikk, -om ikke den hyggeligste på Nesodden når det gjelder betjening og service.

Det er ikke like hyggelige å lese opprinnelsesland på varene. Gulrøttene på bildet er produsert i Italia og i Israel.

First Price-gulrøttene er produsert i Italia, et land som produserer på egen jord.

De israelske gulrøttene derimot, er produsert enten på palestinsk jord som staten Israel okkuperer eller på israelsk jord. Svært få produkter fra Israel produseres innenfor 1948-grensen anerkjent av FN.

Israel nekter å overholde Verdens handelsorganisasjons (WTO) merkestandard som skal fortelle hvor varer produseres. Da kan ikke vi vite om gulrøttene kommer fra det anerkjente Israel eller det ulovlige Israel.

Merkene Go Eco og Mayon inneholder gulrøtter fra Israel.

Men det er enkelt å unngå Israels juks med merkestandard.

Det er bare å holde seg til de italienske, smaker godt gjør de også.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

2 thoughts on “Kunder villedes av juks med standard for merking av matvarer

  1. Takk for den varme anbefaling, skal til Kiwi nå for å kjøpe varer fra den eneste jødiske staten i Midtøsten mens du fortsetter med deres absurde kampen for den 22. diktatoriske arabiske stat..

  2. Uff, utrolig trist dere bruker energi på å lage en artikkel om dette. Israel er det eneste ordentlige demokratiet i Midtøsten som bruker sin fulle rett til å verne om sine grenser og sine borgere. Jeg hyller Kiwi for å importere fra Israel. Sett dere inn om hva «Palestina» egentlig er, og står for, før dere kjemper denne absurde kampen.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: