Du er her
Hjem > Kommentar > Ingen rasister i vårt kommunestyre

Ingen rasister i vårt kommunestyre

Søndag 11. August publiserte Filter nyheter en artikkel som viste at FrPs ordførerkandidat på Nesodden er aktiv medlem av SIAN (Stopp Islamisering av Norge). Artikkelen viste eksempler på hva kandidaten står for og hvordan andre FrP kandidater forsvarer hans tilknytninger til den rasistiske organisasjonen.

Samme dagen skjedde to ting. Den ene, ble det startet en tråd på Nesodden debattgruppe hvor flere kommunale politikere uttrykte sin overraskelse og avsky på John Brungots tilknytning. Hovedpersonen virket helt fornøyd og forsvarte ideologien sin, mens det kom fram at det var interne splittelser innad FrPs lokallag om hans aktiv tilknytning til SIAN. Under samtalen kom det også frem at FrP sentralt ønsker å fjerne ham som medlem, uten at dette gjør noe forskjell med hans kandidatur eller til sin støttespillere.

Nå sitter vi en del innbyggere og er redd for konsekvensene om disse avsløringene. Tydeligvis får vi ikke endret kandidatlistene, men det er viktig at alle forstår alvoret av hva mange hos FrP støtter ideologisk. Dette kan ikke være overraskende om en ser litt bak i tid og ser hva slags saker og politiske styringer FrP har støttet opp gjennom årene. Det er heller ikke overraskende at de bruker politisk korrekt retorikk for å gjemme sin rasisme, muslimhat og fremmedfiendtlighet.

Det viktigste nå er å ikke la oss villede under valgkampen. Personlig er det lite troverdig at FrP sentralt virkelig vil gjøre noe med denne situasjonen, når mange av deres kandidater og medlemmer støtter idelogien deres. Forståelig nok ble dette dårlig butikk for et parti som har vist sin ansikt utad siden de tok opp makta i 2013, så dette forsøket med å ønske å rydde virker som et krampaktig handling for å redde de få stemmene de kan få under kommunal valgt. De vet de går mot et politisk nederlag i kommunevalget, og disse avsløringene hjelper ikke dem.

Under samtalen i Nesoddens debattgruppen, flere av politiske kandidater tok avstand til John Brungots tankegang og uttrykte at de ikke vil inngå politisk samarbeid om de fikk plasser i kommunestyret. Vi er under valgkamp, da anbefaler jeg alle innbyggerne å ta slike lovnader med en klype salt, spesielt når det kommer fra regjeringens kameratene. I det representative systemet får politikere hukommelsesproblemer med en gang de lukter muligheten om å få politisk makt. Så la oss ta gode ord for det de er, og la oss ta ansvaret selv for at FrP får ingen innflytelse i kommunestyret ved å ikke stemme FrPs kandidater.

Denne situasjonen viser nok en gang hvor feilbar og problematisk det representative systemet er. De siste årene har Høyre og Arbeiderpartiet i kommunen innskrenket innbyggernes mulighet for påvirkning i kommunale saker, og samtidig valgkampsregler gjør at vi kan risikere å få politikere som står for hatefulle, rasistiske og udemokratiske verdier. Det er på høy tid at vi diskuterer muligheten for en gradvis innføring av direkte demokratisk struktur på Nesodden. Vi kan kollektiv forme det lokale samfunnet vi ønsker, hvor alle kan trives og leve i fred uavhengig av økonomisk nivå, etnisitet, religion eller legning uten å måtte leve på tomme valgkampsløfter og interessebaserte handlinger. Demokratiet er oss alle og vi kan bygge videre på den.

Sonia Muñoz Llort

One thought on “Ingen rasister i vårt kommunestyre

  1. Igjen så står hr John Brungodt på listetopp i FRP,’s nyeste valgliste, selv om ordførerkandidaten er byttet ut med Anne Elisabeth Østreng (nr. 2) eller Nils Arne Haldorsen (nr. 3) på siste valgliste som jeg akkurat nå har mottatt. Det er fortsatt en tvilsom affære at noen vil stemme på FRP når man vet at de brune
    holdningene som gjennomsyrer dette partiet har sørget for topplasseringen på listene. Det som er positivt er at FRP på 1. side hevder at de sier JA til døgnåpen legevakt!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: