Du er her
Hjem > Kommentar > Noen tanker om kommunevalget, det å være politiker og litt til

Noen tanker om kommunevalget, det å være politiker og litt til

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Å kunne godta at andre har stikk motsatt oppfatning enn det vi selv har, er vanskelig, men det er noe hver og en av oss må tåle. For en av bærebjelkene i vårt demokrati ligger i retten til å kunne ytre seg fritt. Men det går en grense, et gjerde vi ikke skal klatre over, en vei vi ikke skal krysse, så hat- og rasistiske ytringer skal ikke tolereres.

Så til de på Nesodden som har uttrykt bekymring for at det på nettet/facebok uttrykkes mye politikerforakt: Når enkelte politikere både på det rikspolitiske/kommunale plan, har en adferd og et forhold til løgn/sannhet som er lite tillitsvekkende, så er det ikke overraskende at de som har valgt dem sier i fra. Presiserer her at kritikken bør være begrunnet og saklig.

Det å søke politisk makt, ønske om å være politiker, er et frivillig valg den enkelte av oss tar. For å være folkevalgt gir både prestisje og tar seg bra ut på CV ´n. Et valg som derfor synes greit for mange.

Men du må som folkevalgt, regne med å møte kritikk når det gjelder de politiske løfter partiet ditt har gitt i forrige/tidligere kommunestyre perioder, og som ikke har blitt oppfylt. Partiets historie vil følge deg. Og politikere må også regne med utfordring fra den fjerde statsmakt, som er pressen. En vaktbikkje som blant annet har som oppgave å synliggjøre det politiske spillet og varsle når politikere misbruker sin makt.

Uansett: Å være blant de utvalgte, få være med å bestemme Nesoddens fremtid er et ærefult oppdrag. Og den 9. september faller velgernes dom over de partier/politikere som har hatt makten, og de som er blitt valgt til å få den. Et avgjørende veivalg når det gjelder utviklingen og fremtiden for den vakre og ettertraktede halvøya vår. Det er derfor viktig at vi alle bruker stemmeretten. Godt valg.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: