Du er her
Hjem > Aktuelt > REFERAT FRA EN ORIENTERINGSSAK I HELSE – OMSORGSUTVALGET 14.8.2019

REFERAT FRA EN ORIENTERINGSSAK I HELSE – OMSORGSUTVALGET 14.8.2019

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Denne saken har følgende tittel:  «En orientering om en sak på Nesoddtunet. » Den dreier seg om et oppslag i Amta den 26.7.19 med tittelen: «Ansatte raser mot arbeidsforholdene ved Nesoddtunet.»

Ingen av medlemmene i Helse- og Omsorgsutvalget sa at det som sto i Amtas oppslag IKKE medførte riktighet. (Hadde det vært tilfelle ville nok Nesodden kommune v/kommuneadvokaten umiddelbart ha meldt Amta til Pressens faglige utvalg.)

Men kommunalsjef for Helse- og omsorg Anita Nilsen, og den relativt nytilsatte virksomhetsleder for Nesoddtunet, Sølvi Bruflat, (ansatt 18. mars 2019), sa begge at de ikke kjente seg igjen i beskrivelsen som fremkom i Amta. Og opplyste om at ingen av de som har sluttet hadde oppgitt at de sluttet pga dårlige arbeidsforhold.

Fagforbundet har også  i sitt leserinnlegg i Amta 9.8.2019 uttrykt at de ikke kjenner seg igjen. https://www.amta.no/debatt/nesoddtunet/arbeidsliv/sak-i-amta-om-ansatte-pa-nesoddtunet-som-raser-over-arbeidsforholdene/o/5-3-614641?fbclid=IwAR01zsmM3VnN-Q7pbYUpAZc50YQNutKCQHMlQLiXFFqn_ktEq66h2Qq9-YU

Mange av medlemmene i Helse -og oppvekst utvalget, var slik jeg opplevde dem, både undrene og nok også usikre. De stilte mange spørsmål til S.B og A.N.

Odd Edvardsen (Rødt) sa: «Amtas oppslag synliggjør en ukultur. At like alvorlig, som det eventuelt er, at mange har sluttet pga arbeids-forholdene, er alle de som har fortalt sine historier i Amta og på sosiale medier. At det mot dem, fra sykehjemmets side, har blitt begått en urett. Og at felles for disse historiene er at det er ledere og/eller mellomledere som har stått for disse handlingene.  Ledergruppen på Nesoddtunet bør gå i seg selv, gjøre tiltak.»

Henning Korsmoe (KRF) sa: «Det er generelt lite penger på helse- og sosialfeltet. Dette må vi politikere ta inn over oss i høstens budsjett. KRF vil gå inn for et løft på flere områder i sektoren. Ikke minst vil vi styrke sykepleierbemanning på nattskiftet. Vi har i flere budsjettdebatter løftet fram det svært betenkelige i at det ikke sjelden kun er en sykepleier på vakt om natten.»

Og Nesoddposten viser til sine gjentatte oppslag når det gjelder mangelen på trygge varslingsforhold for de ansatte i Nesodden kommune og problemet med for få sykepleiere på vakt om natten på Nesoddtunet.

Både rådmann, kommunikasjonssjef og flere tilhørere var tilsted under behandlingen av denne saken. Et møte som ble ledet på en profesjonell måte av Torbjørn Sætre (H).

Etterlyser trygge varslingsrutiner i Nesodden kommune

Døden på Nesoddtunet. To versjoner

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

One thought on “REFERAT FRA EN ORIENTERINGSSAK I HELSE – OMSORGSUTVALGET 14.8.2019

  1. Det er noe som er underlig i denne saken og lignende saker: Har ikke ledere og mellomledere overhodet kontakt med de medarbeiderne de skal lede? Når lederne ikke kjenner seg igjen i de uttalelsene de ansatte kommer med, betyr det at de ikke bryr seg noe særlig om hvordan de ansatte har det på jobben.
    Etter hva jeg har forstått er det bare en ting eie og ledere bryr seg om og det er budsjettet. Det er viktigere enn alt annet. Budsjettet r vedtatt av ett kommunestyre som skal få kommunens pengebruk til å gå i balanse. De to områdene i kommunen som er lovpålagt , Helse og skole blir de eneste områdene som må gå på, sparebluss for at alle andre områder skal få nok penger.
    Dette starter med budsjettarbeidet. Budsjett er kvalifisert gjetting. Da får vi spare på alle andre områder enn Helse og skole, som er de viktigste områcdene i kommunen. (og de områdene som krever mest penger).

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: