Du er her
Hjem > Aktuelt > Jan Grüner Moström med fabelaktig utstilling på Krukkegården

Jan Grüner Moström med fabelaktig utstilling på Krukkegården

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

12. september åpnet utstillingen «Fortellinger 2» med keramiker Jan Grüner-Moström i Krukkegårdens lokaler.

Jan bor på Nesodden sammen med Alexander, og de har over mange år utviklet en av de mest spennende hagene i landet, noe mange har fått med seg gjennom NRK-serien «Hagen min». Du kan se episoden der Jan og Alexander er med, her

Og det er en klar sammenheng mellom Jans keramiske objekter og han og Alexanders tropisk-norske hage, om det går an å kalle den det. Jan og Alexander er jo på mange måter Nesoddens Gilbert and George, så det er umulig å skrive om den ene uten å nevne den andre.

 

 

 

Bildene er hentet fra Jan sin instagram og MoodsKP55

På Krukkegården står Jans særegne fabeldyr i glasert keramikk på matbordet som del av et gjestebud. Det betyr at skålene kan fylles med alt fra non-stop til fetaost til .. ja, det som friste.

Jeg tenker på filmskaperen Pedro Almodóvar når jeg ser på Jan sine figurer plassert i ulike miljøer/ omgivelser. Almodóvars fargerike fortellinger med kvinner og menn som overdriver og tar plass med sine ofte eksentriske personligheter fulle av energi og følelser gjør inntrykk på meg. Og som Almodóvar klarer å formidle kvinneroller med spennende personligheter, klarer også Jan å levendegjøre sine figurer og gi dem personlighet.

Jans figurer er levende vesener – i alle fall for en med litt fantasi. De vekker følelser og jeg opplever å ha et slektskap med dem. De organiske formene og detaljrike omgivelsene er innbydende og tar plass, akkurat som de store personlighetene i Almodóvars filmer.

Her er en liten filmsnutt fra utstillingen.

Vi mennesker opplever også at dyr har personlighet, at hver hund eller katt er unik og har særtrekk. Og det er vel det som treffer meg med Jan sine objekter og figurer – han får frem at selv om vi alle er mennesker så har hver og en av oss en helt unik personlighet, og det er ganske heftig å tenke på.

Miksen Krukkegården og Jans glaserte fabeldyr er en god miks – og er du en av de som som elsker hage, kunst og fabeldyr, ja da vet du at det er et sted ikke langt unna der du kan får alt på en gang.

«Fortellinnger 2» er en salgsutstilling og den står til og med 29. september. Åpningstider finner du på Krukkegårdens nettsider
Jan på Instagram
MoodsKP55 på instagram

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: