Du er her
Hjem > Fokus > Kompromissets store øvelse

Kompromissets store øvelse

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Med en valgdeltakelse på 73%, felte Nesoddens befolkning sin dom over lokalpolitikken sist mandag. Å kalle valgresultatet for et politisk jordskjelv, er kanskje å ta for hardt i. Men at resultatet har medført politiske maktendringer, er det liten tvil om. Til tross for at Høyre fikk flest stemmer (2288/21.2%) tett fulgt av AP (2130/19.7%), er det AP som beholder ordføreren og danner kommunestyret, i samarbeid med MDG, SV og Venstre.

Det er altså ikke lenger en politisk koalisjon mellom de to største partiene som skal styre Nesodden, men en langt mer differensiert samarbeidsmodell mellom fire partier med varierende politiske agendaer.

Men uansett valgutfallet er det innbyggerne som skal betjenes og tilgodeses! Hver enkelt av dem; barn, ungdom, voksne og eldre. La oss virkelig håpe at den store nasjonale protesten mot sentralisering og tvangssammenslåinger også kommer til å prege det nye kommunestyret.

Det er en farlig øvelse å overse enkeltindividet ved å bedrive maktarrogant behandling av disse.

I siste Fokus presenterte vi en bekymringsmelding som vi adresserte til det nye kommune-styret. Vi finner det betimelig å repeterer den også i denne utgaven, og henleder spesielt oppmerksomheten på de ungdommene som faller utenfor. At denne utfordringen krever offentlig satsing gjennom HELHETSPERSPEKTIVET på det fysiske og sosiale miljøet de unge skal vokse opp i, er innlysende.

Like innlysende er det også at foresattes og foreldres innsats og holdninger, er avgjørende for om man skal lykkes eller ikke.

La oss ønske hverandre lykke til, i håp om at dette valget vil bidra til å skape et enda bedre liv for de nesten 20 000 innbyggerne på den halvøya vi alle er så glad i!

BEKYMRINGSMELDING

Vi er bekymret for:

At den planlagte befolkningsøkningen ikke skal være tilpasset utbygging av teknisk og sosial infrastruktur, som trygge veier, betryggende vanntilførsel/avløp, skoler, barnehager, kulturelle og sportslige møteplasser, samt øvrige nære og trygge offentlige samlingssteder.

At døgnåpen lokal legevakt og politipost ikke er på plass.

At ungdom havner utenfor gode, organiserte fritidstilbud, med fare for å havne i rusbelastede, utsatte miljøer.

At en ikke ønskelig boligutbygging skal bidra til å ødelegge Nesoddens etablerte grendestruktur og umistelige naturmangfold.

At næringsutviklingen ikke har tilstrekkelig høy prioritet.

At kommunikasjonen mellom kommuneadministrasjon, politikere og befolkningen ikke til enhver tid er optimal,
også når det gjelder innbyggere uten digital tilgang.

Styret i Nesodden Velforbund
Styret i Beboeraksjonen Nesodden
Styret i Nesodden Folkeopplysningsråd/Foreningsnytt

Organisasjonene representerer nesten 50 % av Nesoddens befolkning gjennom medlemsmassen.

Nesodden 4/9.19

 

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: