Du er her
Hjem > Kommentar > Naturlig ordførervalg, men……..

Naturlig ordførervalg, men……..

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Arbeiderpartiet fikk flest stemmer i den nye alliansen med Ap, MDG, SV og V, og da var det naturlig at Truls Wickholm fikk fortsette som Nesoddens ordfører.

Men hva skjedde etter kommunevalget i 2011? Jo, da mente svært mange at det var helt naturlig at SVs Christian Hintze Holm skulle fortsette som ordfører etter at det ble gjennomført et rådgivende ordførervalg på Nesodden.

Før dette spesielle valget var både Høyre og Arbeiderpartiet klare på at de ville følge rådet fra folket. Riktignok sa Aps kandidat at de ville følge resultatet av ordføreravstemningen, hvis det var klart. Og klart ble det. SVs ordførerkandidat Christian Hintze Holm fikk 41,2 % av stemmene. Aps kandidat Nina Sandberg fikk 25,0 %, Høyres kandidat Kjell Gudmundsen fikk 21,4 % og Venstres kandidat Anne-Berit Smørås fikk 2,3 % av stemmene. Men folkets ønske ble ikke tatt til følge av det nye kommunestyre. AP, Høyre, Venstre og Frp innsatte Nina Sandberg (Ap) som ordfører og Kjell Gudmundsen (H) som varaordfører.

Håpet var lysegrønt
Et av argumentene for ikke å velge Hintze Holm som ordfører var at SV gikk tilbake hele 7,5 prosent og dermed mistet to mandater. Men hva har skjedd ved årets valg? Jo, Ap har gått tilbake 7,8 prosent og mistet tre mandater, så avstanden til de andre samarbeidspartiene har blitt langt, langt mindre enn det Hintze Holm hadde til sine konkurrenter i 2011.

Vi har lest at det var friske diskusjoner for å få til en avtale mellom de fire partiene, og at MDG hadde som primærstandpunkt å overta ordførervervet. Personlig hadde jeg ventet litt mer dramatikk rundt valg av ordfører, for det var jo nå en gylden mulighet til å si ”Takk for sist”. Og MDGs avstand til Ap var blitt mye mindre etter en liten fremgang også ved dette valget. Så nå var håpet lysegrønt hos mange, for mye lå til rette for det. Men et godt samarbeidsklima i de kommende år veide nok mer enn en ”liten hevn”.

Arild Drolsum

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: