Du er her
Hjem > Fokus > Unge forsørgere

Unge forsørgere

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnyt

Nesodden Frivilligsentral organiserer mange gode prosjekter til beste for kommunens befolkning; sorgstøttegrupper, norskkurs, leksehjelp, datahjelp, allsang, møter for mat og prat, transportassistanse, integreringsvirksomhet – og mye mer. Virksomheten retter seg mot alle aldersgrupper, og det er svært mange nesoddinger som hvert år får glede av denne hjelpen.

Nå har sentralens driftige leder, Hege Emilsen, gjort oss oppmerksom på et nytt prosjekt, rettet mot en av de mest sårbare gruppene – unge småbarnsforsørgere, som er kommet i en vanskelig livssituasjon og trenger hjelp og støtte for å takle hverdagen.

I 1973 erfarte en ung, engelsk småbarnmor, Margaret Harrison, behovet for, og verdien av, å støtte unge mødre som var kommet opp i vanskelige livssituasjoner. Gjennom denne erfaringen unnfanget hun ideen om å etablere et nettverk av frivillige familiekontakter, rekruttert fra vanlige, motiverte medmennesker.

Gjennom organiserte hjemmebesøk ble HOME-START-prosjektet startet, og ble etterhvert et kjærkomment bidrag til sosial omsorg rettet mot unge forsørgere. Først 20 år senere, i 1993, slo prosjektet rot i vårt eget land og ble så gradvis spredt til flere distrikter og byer. I 2018 var i alt 37 lokale prosjekter i virksomhet.

Nå er turen kommet til vår egen kommune. Gjennom en øremerket bevilgning på kr. 400 000,– per år i fire år fra Barne-, Ungdoms- og Familiedirektoratet, starter Nesodden-prosjektet i løpet av høsten, eller tidlig på nyåret. Det er Helsestasjonstjenesten ved kommunen som har det overordnede ansvaret for prosjektet, mens Frivilligsentralen har ansvaret for å rekruttere frivillige familiehjelpere.

Vi vet at det finnes støttebehov rundt omkring på halvøya, og vi oppfordrer alle forsørgere som er i en vanskelig situasjon, – eller innbyggere som kjenner til noen som er det – om å kontakte Frivilligsentralen. Vi oppfordrer også personer som er motiverte til å bidra som familiehjelpere om å ta kontakt!

Dette er et verdifullt prosjekt – et prosjekt som ytterligere vil kunne bidra til å forsterke Nesoddens rike tradisjon innen lokalt, frivillig arbeid!

post@nesodden.frivilligsentral
www.nesodden.frivilligsentral.no

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: