Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Om usannheter og dårlige arbeidsforhold i Nesodden kommune

Om usannheter og dårlige arbeidsforhold i Nesodden kommune

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Det har lenge ulmet blant mange ansatte i Nesodden kommune. Historiene om uforsvarlig drift og dårlig personalbehandling har etter hvert blitt mange. Den siste saken ble referert i Amta fredag 26. juli 2019 under overskriften Ansatte raser mot arbeidsforholdene på Nesoddtunet.

I den forbindelse ble det holdt et allmøte på tunet den 22. august, hvor fokus burde ha vært på hvordan forholdene kunne bedres. I stedet ble dette møtet et nytt eksempel på hvordan virkeligheten manipuleres for å passe inn i den offisielle historien.

Møtet startet med følgende formaning:

Det går rykter om at en ansatt nattevakt skal ha blitt filmet på jobb. Dette kan jeg avkrefte. Det er INGEN ansatte som har blitt filmet av ledelsen. Dersom dere hører slike rykter, skal dere gå rett til nærmeste leder, som vil avkrefte dette. Den eller de som sprer slike rykter, er de som skaper et dårlig arbeidsmiljø på Nesoddtunet.

Men er det sannheten? Da det ble fremlagt bevis for en ansatt faktisk var filmet på en nattevakt, og at denne filmen var brukt i en oppsigelsessak, så endret plutselig historien seg. Nå ble det innrømmet at det faktisk forelå en film. I den nye forklaringen var filmen tatt av en tilfeldig forbipasserende – på nedre parkeringsplass midt på natten – som så et lys ble slått på og av i kontor i tredje etasje. Dette synes vedkommende var så mistenkelig at filmen ble overlevert til ledelsen. Seriøst? Hvor troverdig er den historien?

Det hadde vært lett å le, om det ikke var for at denne filmen ble brukt til å gi nattevakten sparken. Et døgn senere ble det imidlertid inngått et forlik, hvor den ansatte fikk jobben tilbake, så betegnelsen storm i et vannglass er kanskje dekkende?

Det som imidlertid er alvorlig er at ansatte kan risikere å bli filmet på jobb, uten at det er kjent og avtalt. Og ikke minst at virksomhetsleder står foran de ansatte og hevder – mot bedre vitende – at det aldri har skjedd.

I ettertid står kommunalsjef Anita Nilsen også foran kommunestyret på Nesodden og hevder at alt er i sin skjønneste orden på Nesoddtunet. Virkelig?

Det arbeider mange dyktige og svært dedikerte mennesker i Nesodden kommune. De fortjener bedre enn en ledelse som hersker ved hjelp av frykt, hemmelighold og et omtrentlig forhold til sannheten.

Geir Brandstadmoen

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: