Du er her
Hjem > Aktuelt > «Alt henger sammen med alt»

«Alt henger sammen med alt»

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

I forrige uke (14/10) fant jeg disse artiklene i AMTA. Tilsynelatende svært så forskjellige hva angår budskap, men etter nærmere vurdering, med klar relevans til hverandre.For – som vår tidligere «landsmoder» Gro Harlem Brundtland uttrykte det: ALT HENGER SAMMEN MED ALT!

I løpet av høsten har vi i denne spalten i stor grad tatt opp problemstillinger i forhold til barn og unge – i forrige utgave om barnearbeid i Kongo ifm Operasjon Dagsverk. På vår hjemlige arena er vel ikke utnytting av barn i farlige gruver noen agenda, det går vel heller på utfordringer i forbindelse med at enkelte ungdommer velger voldelige væremåter. Noe absolutt ingen er tjent med.

Hvilken sammenheng kan det så være mellom en artikkel som omhandler ungdomsvold og en annen om at et musikkteaterprosjekt med Nesodden-ungdom må flytte ut av kommunen fordi vi mangler en tidsmessig framføringsarena på hjemmebane? Hvordan henger så «alt sammen med alt» når det gjelder ungdomsvold kontra en manglende kulturarena? – Hadde ungdomsutfordringene vært mindre dersom fritidstilbudene hadde vært mer attraktive og mangfoldige?

La oss dvele litt ved fritidstilbud til de unge. Vi er alle opptatt av hvordan det framtidige Nesodden skal utformes og fungere. Spesielt interessant er kanskje utformingen av det framtidige Tangenten, som vårt senter for politisk, sosial og kulturell aktivitet. Mye av infrastrukturen er allerede på plass; kommunesenter, bibliotek, ungdomsskole og kulturskole. Nå venter vi på kulturhuset som skal kunne eksponere de gode verdiene.

Hvordan skal i så fall en framtidig «storstue» utformes og fungere? Hvem bygger vi en kulturarena for; populære gjesteartister med stor økonomisk inntjeningsevne, eller for det store mangfoldet av våre egne, lokale uttrykk? Eller kanskje begge deler? Ja takk, sier vi da!

La oss uansett håpe at dette også blir de unges uttrykksplattform – en synliggjøring av all den positive kreativiteten til våre unge. Også for dem som står i fare for å eksponere sin energi og kreativitet på en måte som ingen er tjent med.

Ja, vi drømmer om et samfunn med et helhetsperspektiv. Og jo – Gro hadde nok rett – alt henger visst sammen med alt.

Faksimiler fra Akershus Amtstidene

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: