Du er her
Hjem > Aktuelt > Slaktetid, helgemesse og stjernetegnet Skorpionen

Slaktetid, helgemesse og stjernetegnet Skorpionen

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

November kalles både den siste høstmåneden og den første vintermåneden. Nå må man samle inn maten for vinteren. I høstmørket skal man minnes alle døde sjeler. Stjernetegnet er Skorpionen.

Nå skal det slaktes
November kommer fra latinsk novem som betyr ni; november var romernes niende måned. Gammelt norsk navn på november var Slaktemåned, eller Gormåned (gór betød innvoller etter slakt), skriver Wikipedia.

Nå er sauene på sitt beste til å bli slaktet.

Verset for dagen er:

Hev du samla mat ihop   –  vinteren hev både gap og gop (djup)

Natten til Helgemess
Mange trodde at natten til 1. november var en spesiell natt: Alle er sanndrømte denne natten. Og ikke bare det, men den kvelden får de dødes ånder lov til å boltre seg før vinteren.

Hvis du hører skritt bak deg, må du ikke snu deg, for det er et dødt menneske som følger deg. Hvis du ser vedkommende, vil du snart dø.

Gammel tro forteller at den som denne dagen klarer å fange et løvblad i luften, vil ikke bli forkjølet den vinteren.

Den 31. oktober 1517 slo Martin Luther opp sine 95 teser mot pavekirken.

Helgamess – Alle helgens dag
Dagen 1. november er til minne om alle helgener og alle de salige i himmelen. Mange tenner lys på gravene til sine kjære denne dagen.

Dette er en gammel kirkefestdag som ble feiret med stor prakt i den katolske tiden. Men reformasjonen gjorde slutt på feiringen i 1770.

Primstavmerket er ofte en krone – sannsynligvis en tornekrone. Det kan også være et kors.

Hvis det regnet denne dagen, skulle det regne sammenhengende i syv uker til. Og hvis det la seg snø, ville den bli liggende.

Stjernetegnet Skorpionen
Den som er født mellom 24. oktober og 22. november, er født i Skorpionens stjernetegn. Det sies at stikkordene for en skorpion er: lidenskapelig, temperamentsfull, følsom og ufølsom, omsorgsfull, utspekulert, intens mistroisk, hensynsløs og sjalu, tapper, konsentrert, omsorgsfull, manipulerende og innesluttet.

Det er jo en sammensatt personlighet?

 

 

 

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: