Du er her
Hjem > Aktuelt > Snik-liberalisering

Snik-liberalisering

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Det har vært mye politisk polemikk om begrepet snik-islamisering i det siste, men tro nå ikke at denne snik-retorikken er av ny dato.

I vedlagte møteannonse fra november 1990, benyttes begrepet snik-liberalisering i forbindelse med en antatt fare for snik-liberalisering av hasj i Nesoddensamfunnet. At det trommes sammen til et stort innbyggermøte om dette allerede for nesten 30 år siden skal man merke seg. Med tilstedeværelse av ordfører, sosialsjef og representanter for politiet, natteravnene og Folloklinikken, tyder jo alt på stor oppmerksomhet om problemet allerede den gang.

Angsten for en generell, gradvis aksept av hasj som rusmiddel, er åpenbar. Det er jo også vel verd å legge merke til setningen: DETTE ANGÅR FOLK I ALLE ALDRE.

Så får jo enhver tolke denne parolen etter egen oppfatning.

I forrige Fokus poengterte vi foreldrenes rolle når det gjelder de unges forhold til rus. I denne sammenheng er det kanskje på sin plass å referere noen aktuelle råd fra politi og kommune:

  • Snakk med ungdommene om bruk av rusmidler.
  • Snakk med andre foreldre slik at ungdommene opplever felles rammer.
  • Avtal tidspunkt for når ungdommene må være hjemme.
  • Vær tydelig på at det ikke er greit å drikke alkohol eller ruse seg på annen måte, men vær også tydelig på at det er greit å ringe/komme hjem dersom noe skulle gå galt!

Vi som er foreldre vet jo hvor utfordrende slike samtaler kan være, men i de fleste slike relasjoner er de rett og slett helt nødvendige.

Faksimile fra Foreningsnytt 1990.

 

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: