Du er her
Hjem > Fokus > «Jeg har tro på fremtiden med så mye bra ungdom»

«Jeg har tro på fremtiden med så mye bra ungdom»

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

For noen uker siden orienterte vi om Operasjon Dagsverk – skoleelevers årlige innsatsdag for å tjene penger til gode formål. I år fant OD-prosjektet sted den siste dagen i oktober, en høstdag da hutrende, unge bollebakere eller utemusikanter bød på seg selv. Dagen da man endelig fikk hjelp til å rydde ut av en overfylt garasje, eller sanere andre unnlatelsessynder.

At hele 13 elever blir engasjert til et felles oppdrag hører til unntakene. Ikke desto mindre skjedde det på Øvre Glenne Gård, hvor Torgeir Koteng, lederen for Hagespesialisten og Nesodden Næringsråd, hadde engasjert 12 av datter Majas medelever fra Nesodden vgs til innsats på et flere hundre mål stort område i Nordre Frogn. Et område som med tiden skal bli et opplevelsessenter med fokus på økologi og naturopplevelser.

Spennende miljø under utvikling

Med uhemmet entusiasme gikk så 26 arbeidsvillige hender løs på enorme mengder kvist og kvast. Ikke bare tanken på en kommende lunsj i det fri, men sikkert også vissheten om at ryddingen skulle bidra til å hjelpe afrikanske ungdommer til et bedre liv, mobiliserte utvilsomt til ungdommelig arbeidsglede.

Så benket de seg da etterhvert – Bjørnar, Ronja, Marte, Nora, Hulda, Mohammad, Julie, Sandy, Sebastian, Zivojin, Alvaro, Petrine og Maja. 13 nesoddenungdommer som var skjønt enige om at så mange kunne jobbe sammen om et felles prosjekt, både var inspirerende og meningsfullt.

Inspirerende var det også for undertegnede å kunne registrere mangfoldet i framtidige yrkesambisjoner – sosialarbeider, jurist, lærer, lege, psykolog, barnehagemedarbeider, landskapsutvikler …

Så får vi bare håpe at utviklingen av Nesoddens næringsliv borger for at halvøya får glede av disse motiverte og optimistiske ungdommene i årene som kommer.

Betimelig å avslutte med Torgeirs konklusjon:

«Jeg har tro på fremtiden med så mye bra ungdom».

Fint å kunne konkludere på den måten etter all negativ ungdomsomtale de siste månedene!

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: