Du er her
Hjem > Kommentar > Debatt i kommunestyret om fattigdom på Nesodden mellom Claudia Behrens (SV) og Erik Adland (H)

Debatt i kommunestyret om fattigdom på Nesodden mellom Claudia Behrens (SV) og Erik Adland (H)

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Hva synliggjør debatten mellom Erik Adland (H) og Claudia Behrens (SV) i kommunestyret 06.11.2019 i interpellasjonene:

19/51052- Interpellasjon fra Thomas Stangeby (V) – Frivillighetens hus

020/19- 19/51054 – Interpellasjon ad: – Gjenbrukslåve og ressurskafé

(Det er et muntlig språk som siteres i artikkelen.)

Erik Adland (H) sa dette (Ordrett sitat)
«Så må jeg si at jeg må ta opp det som blir sagt, at ressurskafeen, som gjør en kjempejobb, sørger for at mennesker på Nesodden ikke sulter. Da må jeg si at da har velferdsstaten gjort noe dramatisk feil. Vi har et NAV-system, vi har et velferdssystem, som gir mennesker som har store utfordringer i økonomien, tilskudd, slik at de skaffer seg mat. Det må ikke være slik, at mat for å overleve, er avhengig av frivillige som samler inn mat fra butikker.

Det må ikke feste seg den holdningen på Nesodden, at vi som kommune, ikke tar vare på de som er svakest og har dårlig økonomi og, vi med våre ordninger gjøre det slik at alle får mat. Mens ressurscafeen bidrar til at man kanskje får bedre mat og mye omfangsrik mat.  Det er sant. Men man må ikke si at uten de så begynner mennesker på Nesodden å sulte, kanskje ikke overlever. Det blir å dra den ressursen litt langt

Claudia Behrens (SV) svar til Erik Adland (H): (Ordrett sitat)
«Jeg er helt enig med Høyre at folk, ikke måtte få gratis mat for å sulte, men faktisk er det realiteten at det er folk på Nesodden som er avhengig av matkassene for ikke å sulte. Det har jeg fått berettet av flere folk. Høyre kan gjerne være uenig i det, men jeg kjenner faktisk folk som er i den situasjonen. Så da kjenner vi tydeligvis helt forskjellige mennesker. Nesodden er ikke Disneyland, der alt er ideelt. Det er folk som faller utenfor alle stoler. Det er noen som kanskje må vente lenge på sykepenger før det blir godkjent. Vi har sett mange forskjellige eksempler også i avisen og andre steder på at dette ikke er unikt.»

Kommentar
Tror vel at hver og en av oss bør tenke over hvilke briller vi har på når vi vurderer utviklingen i vår kommune/ samfunnet. Hvor vi selv befinner oss: Øverst, på midten eller aller nederst nede på skatte-listene i lønns-pyramiden? Hvordan det påvirker våre holdninger og synet på de som befinner seg blant de fattige? At grunnen til at vi ikke tror det finnes fattige som sulter kan skyldes at vi faktisk ikke kjenner noen som er så fattige? At de ikke tilhører den gruppen av mennesker vi er i familie med, jobber med, som tilhører omgangskretsen vår?

Eller det kan skyldes det forfatter Ingeborg Backman så klokt har formulert i et intervju med Diter Zilling 22.3.1971. « Med min forbrente hånd skriver jeg om ildens natur (Flaubert) For før man har forbrent hånden sin kan man ikke skrive om det.»  Eller sagt på en annen måte: Er vi, skjønner vi bare, det vi selv har erfart? 

Fakta om fattigdom i Norge: Dagen etter Erik Adlands uttalelse, den 7.11.2019, var overskriftene i de fleste aviser denne: Barn kommer på skolen med falske matpakker

Nesoddposten har tatt emnet opp ved flere anledninger: LES Fattigdom på Nesodden

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: