Du er her
Hjem > Aktuelt > På tvers av generasjonene!

På tvers av generasjonene!

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

1937 var året da den spanske borgerkrigen startet, og Kong Harald og Dronning Sonja ble født. 2003 var året da Irak-krigen pågikk for fullt, og miljøaktivisten Greta Thunberg ble født. 1937 var også året da lederen for Nesodden Arbeiderparti Jan Kristian Balstad så dagens lys. 2003 var også året da lederen for Nesodden AUF Fabian Kemi kom til verden.

Neida, tro nå ikke at dette skal være en innavlet politisk artikkel om sosialdemokratiets fortreffelighet – Foreningsnytt er jo politisk nøytralt, må vite! Dette er ikke noe politisk vekkelsesmøte – det er et generasjonsmøte. Eller kanskje heller: et anti-generasjonsmøte? Jan er 82, Fabian er 16. 66 år skiller dem – nesten tre generasjoner. Bestefar og barnebarn uten slektskap, men med ideologisk samklang.

Jans politiske gener ble trigget av at han hadde en far som var ihuga fagforeningsmann i de harde 1930-åra. Fabians politiske gener ble utfordret av at pappaen hans mista jobben på grunn av innskrenkninger på 2000-tallet.

Den felles drivkraften var kanskje opplevelsen av urettferdighet og sosiale utfordringer?

Havet av forskjellig livserfaring viser seg ikke å være noen barriere for felles engasjement – skolepolitikk, utbygging, ungdomsutfordringer. Visjonen om fremtidens Nesodden …

I løpet av to timer med heftig meningsutveksling går det opp for meg at det egentlig blir umulig å etterleve min opprinnelige plan om å intervjue om konkrete utfordringer i Nesodden-samfunnet. Spalteplassen har ikke nubbsjans til å yte alle utspillene full rettferdighet. Det får bli ved en annen anledning. Spennende å registrere hvordan aldersforskjell forsvinner når man har et felles engasjement:

Å BIDRA TIL Å GI ALLE NOE MENINGSFULLT Å LEVE FOR. Uansett bakgrunn og alder!

Vi har jo vårt eget kommunestyre; ja til og med et Ungdommens kommunestyre. Sannelig tror jeg ikke det også er på høy tid å opprette et lokalt Generasjons-forum!! Et forum med hovedagenda å skape gode samtaler på tvers av tradisjonelle aldersbarrierer. Ballen sendes videre til vår egen utmerkede Frivilligsentral … Et forum som virkelig kan etterleve kommunens eget, ambisiøse valgspråk:

SAMMEN SKAPER VI DET GODE LIVET !

Jan og Fabian – en engasjert duo!

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: