Du er her
Hjem > Fokus > Framtidsønsker for Nesodden?

Framtidsønsker for Nesodden?

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør for Foreningsnytt

Eterlysningen nedenfor fant vi i et Foreningsnytt fra 1990. Det har ikke lykkes å fastslå om anmodningen ble bønnhørt. Uansett – nåværende redaktør ønsker å teste ut responsen på samme ”annonse” i 2020 – 30 år senere!

Mye har skjedd på Nesodden i løpet av disse 30 årene. Bygda er inne i en fase som er preget av sterk utvikling, ikke minst når det gjelder innbyggerøkning og utbygging av boliger og infrastruktur. De demokratiske prosessene omkring disse problemstillingene bør jo i størst mulig grad være forankret i befolkningen. Vi er redd for at alt for mange holdninger og meninger blir værende innenfor hjemmets trygge vegger. Dermed forsvinner mye av fundamentet for demokratiet.

Vanlige oppfatninger kan være slike:

  • ”Spiller ingen rolle hva jeg mener, det er makta som rår.”
  • ”Jeg stoler på at politikerne vet hva som er best.”
  • ”Bryr meg egentlig ikke – har nok med egne bekymringer.”
  • ”Jeg er ikke flink til å uttrykke hva jeg mener – er ikke flink til å skrive.”

Dette siste, om manglende tro på egen evne til å formidle seg, er nok dessverre en ganske vanlig unnskyldning for å unnlate å kommunisere videre. Dette vil vi gjerne bidra til å gjøre noe med. Fra og med 2020 vil vi åpne denne spalten for innspill fra våre sambygdinger, både fra de som har tillit til egen skriveevne, og de som ikke har.

Når vi inviterer til innspill fra befolkningen, skal vi selvfølgelig hjelpe til. Du skal ikke nøle med å be om assistanse! Poenget er at vi bidrar til å få fram meninger fra ”folkedypet”!

Altså: HVORDAN ØNSKER DU AT NESODDEN SKAL VÆRE OM 10 – 20 ÅR?

Stikkord:

  • Hvor stor befolkningsøkning skal vi ha?
  • Hvilken boligstruktur skal vi ha – grendebebyggelse eller en mer urbanisert og senralisert variant?
  • Hvilken skolestruktur skal vi ha – ”storskoler” eller ”småskoler”?
  • Hva slags næringsliv trenger Nesodden?

Nøl ikke med å ta kontakt med oss. Vi skal behandle alle henvendelser på forsvarlig måte. Dersom du ønsker å være anonym, så er det helt greit.

Du kan nå oss på følgende måter:
POST: Foreningsnytt v/ Fagerland, Svestadbakken 42, 1458 Fjellstrand
E-POST: redaktor@foreningsnytt.no
TELEFON: 47 91 52 30

2 thoughts on “Framtidsønsker for Nesodden?

  1. Jeg ønsker mere av grende utbyggelse, småskoler ,flere barnehager, Bedre bemanning på Tunet og i hjemme tjenesten og at politikerne begynner å høre på hva innbyggerne ønsker. Nesodden skal ikke være en forstad for OsLo med blokker og mangel på turområder. Da hadde vi valgt å bo i Oslo og ikke på Nesodden.

  2. Jeg synes det legges an til en alt for høy boligvekst på Nesodden. SSB har konkludert med at en vekst på 50 boliger pr. år er tilstrekkelig for Nesodden. Politikkernes mål om 150 nye boliger pr. år er derfor alt for høyt, Skal ikke våre lokalpolitikere ta hensyn til de innbyggerne som allerede bor på Nesodden.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: