Du er her
Hjem > Aktuelt > Årets nesodding!

Årets nesodding!

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Av Tor Fagerland, redaktør av Foreningsnytt

Nesodden kommune og Nesodden Folkeopplysningsråd/Foreningsnytt, har nettopp kåret Årets Nesodding for 2019. Juryen samlet seg i år om en kvinne som i løpet av noen få år har betydd svært mye for unge, kvinnelige innbyggere med foreldreansvar.

I juryens begrunnelse heter det:

«Anne-Louise Pålsrud drifter med stort engasjement Facebook-gruppen og det digitale møtestedet MAMMAGRUPPEN NESODDEN. Pålsrud bidrar til at over tusen mødre daglig får en mer meningsfull hverdag. Hun tar initiativ til sosiale treff, motiverer og legger til rette for interessante diskusjoner. Pålsrud er åpen, raus og omsorgsfull mot mødre på Nesodden i alle livsfaser og situasjoner, og bidrar til å forebygge ensomhet og skape samhørighet.»

Anne-Louise med tom kaffekopp og mobilisert mobil! Foto: Tor Fagerland

Hva var mer selvfølgelig enn å invitere henne til en kaffeprat på Tangenten. Jeg oppdaget henne først – jeg forsto at det måtte være henne. Hun hadde en særdeles målbevisst og lynrask gange. «Hei, det er Tor – jeg tror du leter etter meg!»

Det er lett å snakke med Anne-Louise – hun har den særegne egenskapen at hun klarer å balansere energisk pågåenhet med beskjeden ydmykhet. Kanskje er det nettopp derfor hun har klart å skape trygghet og optimisme i en gruppe disponert for det stikk motsatte? At hun selv også har fått seg noen nesestyvere underveis, er vel også noe av forklaringen på tryggheten og troverdigheten hun møter sine medsøstre med, og den tilliten hun til gjengjeld blir møtt med. Det handler vel egentlig om det å by på seg selv, både i med- og motgang. Følgelig legger hun heller ikke skjul på at hun etter sin siste fødsel for tre år siden, ble rammet av en fødselsdepresjon som medførte personlige utfordringer.

«Selv slet jeg veldig med sosial angst etter depresjonen. Det var skummelt å møte andre og det var mange dager jeg ikke ville møte noen.»

Men det var nettopp i den situasjonen hun tenkte at hun måtte utfordre seg selv, noe hun gjorde gjennom å organisere treff med andre, både med og uten barn.

«1100 mødre er samlet på Facebook-gruppen hvor min hovedtanke er å skape samhold, fellesskap, inkludering, og skape møteplasser hvor folk kanskje ikke hadde truffet hverandre om det ikke var for gruppen.»

Hvilken betydning Mammagruppen har hatt for medlemmene, kan vel best belyses gjennom noen utsagn fra dem selv:

  • Føler seg som en del av et større fellesskap.
  • Får støtte og oppmuntring.
  • Er inkluderende og forebygger ensomhet.
  • Utvider horisonten.
  • Man lærer mer om hvordan andre familier på Nesodden har det.
  • Gode og saklige diskusjoner.

En bedre avslutning på Fokus-artiklene i 2019 enn møtet med Anne-Louise og Mammagruppa på Nesodden, kunne vi vel neppe ha fått! Hun er et ytterst levende eksempel på hvordan ildsjeler kan berike andre, hvis motiveringen er sterk nok. Og det er den utvilsomt i dette tilfellet!

Med dette sender vi våre varmeste jule- og nyttårsønsker til dere alle! I denne sammenhengen, kanskje en ekstra hilsen til alle medlemmene i Mammagruppen til Anne-Louise. Og selvsagt også til småttingene deres da, så klart!

Gruppa har plass til flere medlemmer: Facebook/Anne-Louise Pålsrud, eller Mammagruppe Nesodden

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: