Du er her
Hjem > Bøker > Christine Meyer og Victor Norman – Ikke for å konkurrere. Strategi for fellesskapets tjenere. Fagbokforlaget 2019

Christine Meyer og Victor Norman – Ikke for å konkurrere. Strategi for fellesskapets tjenere. Fagbokforlaget 2019

Dette innlegg er eldre enn 1 år og kan være utdatert.

Om denne boken skriver Mimir Kristjánsson i Klassekampens bokmamagasin 30.november 2019 blant annet:

«Det hører med til sjeldenhetene at en bok skrevet av to Høyre-ideologer omfavnes av LOs mangeårige sjeføkonom Stein Reegård.» De to Høyre ideologene Mimir henviser til er, Christine Meyer og Victor Normann. Her er tre sitater:

» Offentlig sektor må drives etter helt andre prinsipper enn dem som gjør seg gjeldende i det private».

» Offentlig virksomheter er ikke der for å kapre kunder, spare kostnader eller drive effektivt, slår de fast og fortsetter: » Det ble nesten ble borte i begeistringen mange hadde for såkalt «new public management» (NPM) på 1990- tallet og utover (…) Opp til et punkt var dette utvilsomt fornuftig , men bare opp til et punkt. Jo likere offentlig virksomhet ble privat, markedsbasert ditto, desto fjernere kom den fra det som var selve begrunnelsen for dens eksistens»

» Meyer og Normanns kongstanke er at offentlig sektor skal være noe kvalitativt annet enn privat sektor, og derfor må offentlige virksomheter ledes på en ganske annen måte enn private bedrifter. Samtidig må vi få en tydeligere avgrensning av hvilke oppgaver det offentlige skal ta seg av.»

Mimir avslutter sin anmeldelse med følgende råd: «Ikke for å konkurrere» er blant de viktigste bøkene som har kommet ut i år. Forhåpentligvis ligger den under mange blå juletrær». Noe denne skribenten er enig i.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: