Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesodden turlag hadde frivilligsamling på Breivoll

Nesodden turlag hadde frivilligsamling på Breivoll

Nesten 30 frivillige og to fra kommunen var 13. januar samlet på DNT Oslo og Omegns nye friluftsarena på Breivoll, like ved Nesset. Ås kommune og DNT Oslo og Omegn inngikk i 2018 en intensjonsavtale om drift av Breivoll gård.

Nytt aktivt år for dugnadsgruppa

Leder for dugnadsgruppa, Ragnar Storhaug, kunne fortelle at det i Nesodden turlag var utført 1.141 dugnadstimer i 2019. I tillegg kom 200 timer i Barnas turlag.

Mye av arbeidet i fjor gikk med til å forbedre de fire populære rundløypene på nordre Nesodden. Det er blant annet lagt ut syv klopper, og det har blitt flotte ganger ved Totjern. Turlaget fikk i fjor 50.000 kroner fra Sparebankstiftelsen, som skal gå til en rundløype på 6,7 km på Fagerstrand. Dette arbeidet er godt i gang og vil bli videreført i år, blant annet med skilter og infotavler. Av annet arbeid som står på programmet kan nevnes muligheten for å lage en stiforbindelse inn i Frognmarka og planlegging av løyper på Fjellstrand.

At mange setter pris på det arbeidet som Nesodden turlag utfører, fikk en dugnadsgjeng bevis på da de drev med kloppearbeid. En dame møtte opp og fortalte han hun ikke var i stand til å hjelpe med dugnadsarbeid, men håpet at den medbrakte sjokoladekaken ville smake. Og det gjorde den.

Spennende turprogram også i år

Det har vært nesten 400 deltakere på turoppleggene i 2019. På disse turene har 15 turledere vært aktive. Det har vært et variert program med klassiske turer på søndag, mosjonsturer, spontanturer og to samarbeidsturer med Nesodden historielag og Nesodden ornitologiske forening. Det blir mye av det samme i 2020, men nytt blir et kyststimaraton.

Barnas turlag hadde 6 turopplegg for barn mellom 0-12 år, hvor lek i naturen står i sentrum. I år blir det nye turopplegg, og de vil jo også forsette sine strandryddedager. De har forpliktet seg til å rydde i Kirkevika tre ganger i året. Et flott tiltak.

Breivoll gård, en perle innest i Bunnefjorden

Breivoll gård er en liten oase innerst i Bunnefjorden i Ås kommune. Stedet er under utvikling og vil etter hvert fylles av aktiviteter for alle aldersgrupper. Kanskje er det den mest spektakulære satsingen DNT Oslo og Omegn har hatt mot barn og voksne. Ambisjonene er å skape et åpent og inkluderende friluftsområde. Breivoll blir beskrevet som en fantastisk perle, kommunens indrefilet og arvesølv. Man kan si at hele DNT-tilbudet blir komprimert på et sted. Til og med klatring og rappelering tror DNT de skal få til. I løpet av året kommer det tretopphytter, kajakkbrygge, lavoer, hinderløyper, volleyballbane, driv og gapahuk. Og er det selvsagt utgangspunktet for mange fine turer. Stedet har også fått en fast bestyrer, Marit Skjerven.

Mange har kjempet for Breivoll gård, og i 2011 ble Breiivolls venner etablert. De har hele tiden jobbet for at Breivoll skulle bli en gård som var åpen for publikum. Nå står de bak gårdskafeen. 2. februar er det Kom deg ut dagen, og da skjer det mye på Breivoll gård.

Arild Drolsum

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: