Du er her
Hjem > Kommentar > Varslingssaken ved Nesoddtunet sykehjem

Varslingssaken ved Nesoddtunet sykehjem

I fem år har det med jevne mellomrom dukket opp varslersaker. Denne gang var det Amta som kom med et dobbeltsidig oppslag med tittelen: https://www.amta.no/arbeidsliv/nesoddtunet/helse/ansatte-raser-mot-arbeidsforholdene-ved-nesoddtunet den 26. juli 2019. Etter det har både Amta og Nesoddposten fulgt opp saken.

Leder for Kontrollutvalget Beate Fahret (H) sier i Amta den 20.12 2019 at …»for å sette i gang en ekstern granskning, så bør det foreligge straffbare forhold». Og at « det er ikke begått, slik vi ser det med vårt innsyn i saken» Mao man kan sette i gang en ekstern granskning, men har valgt å ikke gjøre det, med basis i Kontrollutvalgets innsyn i saken.

Tidligere leder for kontrollutvalget Arne Maus sier i et intervju i Nesoddposten den 25.10 2019 at:

» Når Nesodden kommunestyre diskuterer problemer på Nesoddtunet sykehjem er det viktig at det blir sendt et klart oppdrag til Kontrollutvalget. Som bør være en bred anonymisert undersøkelse der alle kan få sagt sitt/komme med sin mening, uten å risikere noe. For dessverre, ser det nå slik ut, at de som var kilder i Amtas oppslag «Ansatte raser mot arbeidsforholdene på Nesoddtunet», har fått store problemer på arbeidsplassen sin. Jeg har snakket med mange av dem. Her er én oppsagt, på etter min mening, et klart feilaktig grunnlag. » (Understrekningene er foretatt av journalisten)

Nesoddposten spørsmål blir da: Er det å bli oppsagt på feilaktig grunnlag, et straffbart forhold? Undres videre over at Kontrollutvalget, på et så tidlig tidspunkt i granskningen, har kunnet trekke den konklusjon at det ikke foreligger straffbare forhold.

Klart råd til Nesodden kommunestyre fra tidligere leder for kontrollutvalget Arne Maus, vedrørende håndteringen av varslersaken på Nesoddtunet.

Debatten ad varslersaken på Nesoddtunet  i kommunestyremøte 6.10.2019  finner du her:  https://nesodden.kommunetv.no/no/archive/571 (01.39.05) Interpellasjoner.

Nesodden kommunes regler for varsling og avvik finner du her :https://www.nesoddposten.no/2016/10/28/nesoddens-regler-for-varsling-og-avvik/

Så bør det sies at ingen er tjent med at det ikke ryddes opp i konfliktene og arbeidsforholdene på Nesoddtunet. Og at omdømmet til Nesodden kommune ikke er tjent med at det med faste mellomrom har dukket opp saker ad. varsling.

Manglende åpenhet i Nesodden kommune – En av landets mest lukkede kommuner

Varsling: En dokumentar som ligger ute på NRK Motvind

Nesodden kommunes kontrollutvalg skal behandle varslersaken på Nesoddtunet

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: