Du er her
Hjem > Aktuelt > Festaften på Nesoddtunet sykehjem

Festaften på Nesoddtunet sykehjem

Denne hyggelige invitasjonen fra virksomhetsleder Sølvi Bruflat ved Nesoddtunet sykehjem, kom inn på min e-post:
«Jeg ønsker å invitere deg til festaften med skrei og tilbehør, enten 10. eller 12. februar kl.17. Da dekker vi opp til fest i kantinen med hvite duker, underholdning og noe godt i glasset. Pasientene får invitere med seg en pårørende eller venn til en helaften, der lederteamet på sykehjemmet er servitører for kvelden. Dette gjør vi to ganger i året. I desember serverer vi lutefisk og i februar er det skrei. I tillegg har vi sommerfest i juni, og fårikålfest i september.»

En invitasjon jeg, som skribent i Nesoddposten, selvfølgelig takker ja til. Valget av den personen jeg tar med meg er like selvfølgelig. Det er Reidar Gunder, født i 1923. En tidligere skribent i Nesoddposten, som nå er pasient på Nesoddtunet. Før middagen tar vi en prat på rommet hans. Der det er hengt opp noen fine malerier, og ligger flere bøker til lesing.

-Det er meget hyggelig betjening/pleiere her, sier Reidar. – Jeg kommer godt ut av det med dem alle sammen. De er flinke med folk som kommer i min situasjon. Må jo ha hjelp til alt. Det eneste stedet jeg er helt selvstendig, er i sengen min. Der har jeg full kontroll, sier han, og ler godt. Og jeg ler med. Humoren til Reidar har jeg alltid vært svak for. – Maten og drikken er også god, fortsetter han. – Du vet, jeg var veldig bekymret for hvordan det skulle gå med meg når jeg ikke lenger klarte meg selv. Følte meg utrygg i eget hjem. Mens jeg her på Nesoddtunet har det bra og føler meg helt trygg. Dette er en ros de ansatte skal ta til seg.

Og så er det tid for å gå til middag. Vi kommer inn i et rom med bord dekket med hvite duker, pent service og vinglass. Og i likhet med de andre gjestene som er kommet, finner vi oss et bord, og Reidar får en stol med gode armlener. En av servitørene (en ansatt ved sykehjemmet) kommer bort og spør om vi ønsker å ha et glass vin eller en øl til maten. Jeg tar et glass hvit vin og Reidar en øl.

Trubadurkameratene
Trubadurkameratene

De to innleide musikerne ( Trubadurkameratene) spiller opp. Praten går og folk koser seg. Så serveres kritthvit skrei som lukter hav, med lever og rogn liggende i en gyllen saus på varme tallerkener. Til skreien tilbys vi en akevitt. En andektig stillhet senker seg over pasientene og deres gjester. Til dessert serveres vaniljefromasj med bringebær. Nam, nam.
Og intervjueren er så enig med mesterkokken, Rune Langvad, når han sier at mat er medisin.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: