Du er her
Hjem > Aktuelt > Trygge liv

Trygge liv

Av Tor Fagerland, redaktør i Foreningsnytt

Livet vårt er basert på tall og statistikker. Alt vi gjør blir analysert og satt inn i systemer. Det er imidlertid ikke alt som lar seg fortelle av en statistikk. Som det å være småbarnsforeldre på Nesodden?

Alle vet at hverdagen med små barn kan være utfordrende. I en ideell verden har alle nære naboer, venner, nær familie, foreldre, tanter og onkler som kan trå til når det røyner på. Slik er det imidlertid ikke alltid for alle.

Et særpreg ved Nesodden er at mange flytter hit uten å ha direkte tilknytning til kommunen, annet enn at de har funnet seg et nytt bosted. I en slik situasjon skal det ikke mye til før ensomheten og isolasjonen kommer krypende. Sykdom er jo en annen faktor som kan bidra til å skape problemer og fortvilelse. Det er så mye som kan skape situasjoner man ikke makter å løse alene.

Ikke minst når man har småbarn.

Det er i slike situasjoner man kan benytte lavterskeltilbudet HOME-START – et hjelpeprosjekt som styrer unna de tunge, offentlige tiltakene, men tar tak i problemene på en mer direkte og pragmatisk måte. Gjennom prosjektmodellen HOME-START har Nesodden kommune i disse dager ansatt en egen koordinator, Lydia Aass, som skal bidra til å kartlegge utfordringer blant barnefamilier, samt å finne relevante måter å møte disse på.

Det er gode, men travle dager med småbarn i hjemmet. Av og til er det bare de små forskjellene som gjør at man mestrer hverdagen bedre.

Ønsker du hjelp og støtte fra HOME-START FAMILIEKONTAKTEN?

  • Et menneske å snakke med som deler dine gleder og sorger?
  • En voksen person med foreldreerfaring eller erfaring fra arbeid med barn?
  • Praktisk hjelp og støtte?

Det er et stort og viktig arbeid som venter – et arbeid som bare kan gjennomføres ved hjelp fra befolkningen.

TIL DU/DERE SOM TRENGER HJELP!
TIL DU/DERE SOM ØNSKER Å HJELPE!
LYDIA ER KLAR TIL INNSATS!

www.homestartnorge.no

lydia.aass@nesodden.kommune.no

Lydia/mobil: 917 02 582

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: