Du er her
Hjem > Aktuelt > Tiltroen til stortingspolitikerne er nedadgående. Hva med tilliten til våre kommunepolitikere? Heving av egne lønninger/ dyre juleavslutninger mm

Tiltroen til stortingspolitikerne er nedadgående. Hva med tilliten til våre kommunepolitikere? Heving av egne lønninger/ dyre juleavslutninger mm

Tilliten til stortingspolitikerne er nedadgående: Tilliten til norske topp-politikere er på et bunnivå.

Hva med tilliten til våre kommunepolitikere? Før kommunevalget snakket denne journalisten med politikere som sa det var vanskelig å få folk til å stille på listene. Hva det kan skyldes kan det være mange svar på. Her er noen spørsmål:

Er

  • avstanden mellom de som styrer og de som blir styrt blitt for stor?
  • de politiske beslutninger som har funnet sted, ikke festet i folkeviljen?
  • det å bli politiker blitt en ren karrierevei?

Har det utviklet seg

  • en politikerklasse som ikke er lyttende, men er seg selv nok?
  • et verdivakum i politikken? At det er greit å gjøre som f.eks. tidligere varaordfører Erik Adland (H), tidligere ordfører Nina Sandberg (A)  og Kjell Gudmundsen (H) gjorde ved ordførervalget på Nesodden i 2011. Servere en åpenbar usannhet for befolkningen? Her er linken til den saken: https://www.nesoddposten.no/2017/09/01/ordforervalget-2011-historietime-2-2/

Hvor er det blitt av det gode gamle rådet om at våre folkevalgte bør gå foran med et godt eksempel. Har det rådet godt ut på dato?

For det skaper ikke tillit når kommunepolitikerne på Nesodden i det ene øyeblikket sier de ikke har penger til å styrke styrreressursene ved Fagerstrand barnehage, ikke å ansette tilstrekkelig med sykepleiere på Nesoddtunet osv. For så i neste øyeblikk finne det helt nødvendig og naturlig å heve ordførerlønnen til nærmere 1. million kroner. Varaordførerjobben med kr. 375 000 (Opp ca 200 000). Øvrige godtgjørelser skal justeres etter ordførerlønn.( Et forslag Ap, H, V, FrP, MDG, SV, Senterpartiet stemte for, bare KrF og Rødt stemte imot.)

Og så, til alt overmål, å toppe det hele med å legge de folkevalgtes julemiddag til den sannsynligvis dyreste restauranten på Nesodden. Her er en oversikt når det gjelder utgiftene til de siste tre årenes julemiddager for våre folkevalgte:

  • Juleavslutning 2019, Signalen Sjøbad. Per person 497 kroner (etter at egenandel på 200 kroner er trukket fra). Totalsum 19 882 (etter at egenandel på 8 000 kroner er trukket fra) for 40 personer.
  • Juleavslutning 2018, Annas hybel. Per person 500 kroner (ingen egenandel). Totalsum 15 994 kroner for 32 personer (inkludert felles busstransport til Annas hybel etter kommunestyremøtet).
  • Juleavslutning 2017, Kafe Tangenten. Per person 520 kroner (ingen egenandel). Totalsum 19 754 for 38 personer. (Kilde: Kommunikasjonssjef Stein Bjørnbekk)

Å huske er en etisk handling, det har i seg selv en verdi.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: