Du er her
Hjem > Fokus > Kjenn din besøkelsestid!

Kjenn din besøkelsestid!

=Av Tor Fagerland, redaktør av Foreningsnytt=

Som kjent er det uenighet mellom Staten/Fylkeskommunen og Nesodden kommune om hvordan Nesodden skal bygges ut. Det alle parter imidlertid synes å være enige om, er at området omkring Tangen sentrum skal utvikles ytterligere som Nesoddens lokale «hovedstad».

Kommunen har informasjonsmessig gått bredt ut til befolkningen i løpet av de siste ukene ved blant annet å avholde to åpne møter om hvilke planer og prosedyrer som skal lede fram til et vellykket resultat til beste for innbyggerne. Kommunen fortjener honnør for å legge til rette for lokal innflytelse på denne måten.

At vi trenger et område hvor de sentrale samfunnsfunksjonene er samlet, kan vel de fleste ha forståelse for. Utfordringen er vel heller hvordan dette skal løses planmessig og arkitektonisk. I og med at det nye kommunehuset Tangenten allerede er etablert i området, vil det være naturlig at dette bygget blir en slags kjerne i videre utvikling av nyetableringer. På ønskelisten finner vi blant annet boliger, nye skolebygg, flerbrukshall, svømmehall og en kulturarena. Putter man disse elementene i en ønskegryte og tilsetter ingredienser som økonomi, bærekraft, miljø og sosial og kulturell profil, forstår man jo at denne gryteretten skal krydres med kløkt og omhu.

Utviklingen av Nesoddens sentrum blir en prøvestein på lokaldemokratiet; om hvordan Hvermansen skal kunne få medinnflytelse i et prosjekt som vil forme og prege framtidens nesoddensamfunn.

Det er NÅ befolkningen har mulighet til å utøve sin innflytelse!

Det nytter ikke å komme i ettertid og klage sin nød hvis sluttresultatet strider mot egne preferanser, dersom man ikke har kjent sin besøkelsestid! Vi anbefaler derfor på det sterkeste at alle går inn på kommunens hjemmeside www.nesodden.kommune.no eller direkte på tangen.sentrum@nesodden.kommune.no

Som et ekstra medinnflytelsestilbud til befolkningen vil det en rekke fredager i løpet av våren også åpnes et eget servicekontor i Tangenten hvor innbyggerne kan stille spørsmål eller presentere egne oppfatninger om Tangen-utbyggingen. Spesifiserte åpningstider finner dere på de nevnte adressene.

Tips:
Ta dere gjerne en rusletur i området en dag med en ambisjon om å være egen arealplanlegger og arkitekt.

Lykke til!

Foto: Ratio Arkitekter AS

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: