Du er her
Hjem > Fokus > Operatisk smittespredning

Operatisk smittespredning

=Av Tor Fagerland, redaktør av Foreningsnytt=

Først og fremst – Korona-pandemien er jo egentlig ikke noe muntrasjonsobjekt. Det er definitivt ikke morsomt når dagligdagse aktiviteter plutselig blir potensielt livsfarlige.

Jeg tillater meg likevel å drodle litt med noen «før og nå»-situasjoner. Som tidligere operasanger kan jeg ikke unngå å tenke på alle de millioner av dråpesmittevesener som er blitt unnfanget i min umiddelbare nærhet, under utføring av et tildels pesende pusteyrke. Til tider kunne det være slik at de vokale utåndingene kunne fremstå som duskregn i scenelyset, særlig når all legemskraft ble nedlagt i kraftfulle operatoner!

Visstnok kunne man risikere å få en forkjølelse på nakken i kjølvannet av en slik bakteriell dusj, men det var jo til å leve med.

Det er altså ikke bare av hensyn til tettsittende publikummere at teater- og konsertlokaler er stengt for tiden. Heller ikke den sceniske aktiviteten er blottet for smittefare, som dere forstår. At dagens smittevernregler ville ha komplisert kunstnerisk utøvelse, er det heller ingen tvil om. For mitt indre øye ser jeg for meg en heftig kjærlighetsduett avsluttet med et inderlig kyss innenfor rammen av to-meters regelen.

Eksempler på operatisk smittespredning og smitteangst …

Nå ja – spøk til side – livet blir vel normalisert etter hvert, selv om begrepet dråpesmitte sannsynligvis vil beholde et betydelig fokus blant folk flest i lang tid framover.

Etter denne litt flåsete, sceniske fabuleringen håper jeg i likhet med dere alle at vi snart får tilbake hverdagen med vanlig forkjølelse og influensabesvær. Og, kjære godtfolk – lov meg nå at dere under eventuelt neste opera- eller teaterbesøk ikke speider etter virusinfisert duskregn i prosjektørlyset. Med stor sannsynlighet er nok smittefaren, både for de opptredende og for dere i salongen når den dagen kommer, avblåst.

For ikke å si utblåst.

En fin vår til dere alle!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: